Αυτή είναι η απάντηση της Google στη Microsoft

19


Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η Google θεωρήθηκε από πολλούς ανθρώπους της βιομηχανίας της Τεχνολογίας ότι βρίσκεται αρκετά πίσω από τη Microsoft σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη υπηρεσιών παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Σήμερα, η Google ανακοίνωσε επισήμως την τελευταία της απόπειρα να ανταγωνιστεί τη Microsoft σε αυτόν τον τομέα με ένα νέο μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης που ονομάζεται Gemini.

Σε δημοσίευση στο επίσημο blog της, η Google αναφέρει ότι έχει αναπτύξει τρεις διαφορετικές εκδόσεις του Gemini. Η μία είναι η Gemini Ultra «για εξαιρετικά πολύπλοκες διαδικασίες», ενώ η Gemini Pro θα προσφέρει απόδοση «σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών». Τέλος, το Gemini Nano φτιάχτηκε «για λειτουργίες που εκτελούνται απευθείας στο smartphone».

Η Google ισχυρίζεται ότι το Gemini Ultra ξεπερνά το GPT-4 του OpenAI (που χρησιμοποιείται στο Copilot της Microsoft) στα περισσότερα benchmarks μεγάλων γλωσσικών μοντέλων.

Σχεδιάσαμε το Gemini ώστε να είναι εγγενώς πολυτροπικό, προεκπαιδευμένο από την αρχή σε διαφορετικές μορφές. Στη συνέχεια, το συντονίσαμε με πρόσθετα πολυτροπικά δεδομένα για να βελτιώσουμε περαιτέρω την αποτελεσματικότητά του. Αυτό βοηθά το Gemini να κατανοεί και να αιτιολογεί απρόσκοπτα όλα τα είδη εισερχόμενων δεδομένων από την αρχή, πολύ καλύτερα από τα υπάρχοντα πολυτροπικά μοντέλα – και οι δυνατότητές του είναι οι πλέον κορυφαίες σχεδόν σε κάθε τομέα.

Εκτός από την καλύτερη κατανόηση κειμένου, εικόνων, ήχου και βίντεο, η Google ισχυρίζεται ότι το Gemini είναι επίσης καλύτερο για την παραγωγή και την κατανόηση κώδικα.

Η πρώτη έκδοση του Gemini μπορεί να κατανοήσει, να εξηγήσει και να δημιουργήσει κώδικα υψηλής ποιότητας στις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο, όπως η Python, η Java, η C++ και η Go. Η ικανότητά του να λειτουργεί σε διάφορες γλώσσες και να συλλογίζεται περίπλοκες πληροφορίες το καθιστά ένα από τα κορυφαία θεμελιώδη μοντέλα για τον προγραμματισμό στον κόσμο.

Το Bard chatbot της Google ενημερώνεται από σήμερα με το Gemini Pro. Σύμφωνα με την Google, αυτό θα επιτρέψει στο Bard να προσφέρει «πιο προηγμένη συλλογιστική, προγραμματισμό, κατανόηση και άλλα» στην Αγγλική γλώσσα. Στο μέλλον, η Google θα λανσάρει το Bard Advanced, χρησιμοποιώντας το μοντέλο Gemini Ultra για ακόμη πιο προηγμένες λειτουργίες.

Επίσης, οι κάτοχοι του Pixel 8 Pro θα λάβουν σήμερα μια αναβάθμιση που θα προσθέσει το μοντέλο Gemini Nano στη συσκευή. Η Google αναφέρει ότι θα επιτρέψει στο Pixel 8 Pro να συνοψίζει «καταγεγραμμένες συνομιλίες, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και άλλα» στην εφαρμογή Recorder και να προσφέρει προτεινόμενες απαντήσεις σε μηνύματα στο Gboard, ξεκινώντας με το WhatsApp και με μελλοντική επέκταση και σε άλλες εφαρμογές.

[Google]



Πηγή