Αυτή είναι η απάντηση της Google στο ChatGPT

11


Η περίφημη απάντηση της Google στο ChatGPT ονομάζεται Bard και θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτά ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της εταιρείας ο CEO, Sundar Pichai, ο οποίος τόνισε πως το Bard δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο από έμπιστους testers.

Η λειτουργία του Bard είναι παρόμοια με αυτήν του ChatGPT, δηλαδή ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιεί διάφορα αιτήματα και αυτό θα το παρέχει φρέσκες και υψηλής ποιότητας απαντήσεις αντλώντας πληροφορίες από το Διαδίκτυο. Το Bard βασίζεται σε μια πιο ελαφριά έκδοση του LaMDA, του AI γλωσσικού μοντέλου της Google, που απαιτεί σημαντικά λιγότερη υπολογιστική ισχύ και είναι αρκετά πιο εύκολο να κλιμακωθεί η χρήση του σε περισσότερους χρήστες. 

Σε αυτήν την δοκιμαστική περίοδο, η Google θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί τις πληροφορίες που θα της δώσουν οι testers, ενώ θα προχωρήσει σε γενικότερο λανσάρισμα όταν φτάσει ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής αυτά έχουν γίνει γνωστά για το Bard, αλλά η Google αναμένεται ότι θα αποκαλύψει πολλά περισσότερα στην αυριανή (σ.σ. 8 Φεβρουαρίου 2023) προγραμματισμένη εκδήλωση που θα είναι γενικότερα αφιερωμένη στα Google Search και Google Maps.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή