Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία του Ήλιου μέχρι σήμερα

25


Συνέχεια στα σπουδαία επιτεύγματα της αποστολής του Parker Solar Probe στον Ήλιο, με το διαστημικό σκάφος να χρησιμοποιεί αυτή τη φορά τον ιδιαίτερα προηγμένο αισθητήρα υπεριώδους για να μας δώσει την υψηλότερης ανάλυσης φωτογραφία του αστέρα μας.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί προϊόν επεξεργασίας 25 λήψεων με το Extreme Ultraviolet Imager που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Μαρτίου 2022 από απόσταση 75 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Ολόκληρη η εικόνα περιλαμβάνει 83 εκατ. pixels (9148 x 9112), δηλαδή έχει ανάλυση περίπου 10 φορές μεγαλύτερη από μια 4K TV.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκε ο φασματογράφος του Parker Solar Probe για να μετρηθεί το μήκος κύματος που εκπέμπουν τα διάφορα άτομα όχι μόνο από την κορόνα του Ήλιου, αλλά και στα στρώματα προς το εσωτερικό του. Το μωβ χρώμα συσχετίζεται με το αέριο υδρογόνο στους 10.000°C, το μπλε χρώμα με τον άνθρακα στους 32.000°C, το πράσινο με το οξυγόνο στους 320.000°C και το κίτρινο με το νέον στους 630.000°C.

Οι ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσουν με ποιον τρόπο αυξάνεται τόσο απότομα η θερμοκρασία στα εξωτερικά στρώματα της ατμόσφαιρας του Ηλίου, καθώς η κορόνα του έχει σημαντικά μεγαλύτερη θερμοκρασία (1.000.000°C) από την επιφάνεια του (5.000°C στην τελευταία).

Όσοι έχετε μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης, μπορείτε να δείτε τις εικόνες σε πλήρη ανάλυση από την ιστοσελίδα της ESA.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή