Αυτόματο θόλωμα των γυμνών φωτογραφιών στο Messages σε ακόμη περισσότερες χώρες

20


Πέρυσι πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα στις ΗΠΑ της λειτουργίας αυτόματου θολώματος των φωτογραφιών που περιλαμβάνουν γυμνό και αποστέλλονται σε παιδιά μέσα από την εφαρμογή Messages της Apple και τώρα η εταιρεία προχωρά σε επέκταση της λειτουργίας σε περισσότερες χώρες. Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ώρες θα προστεθεί η επιλογή στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για τους χρήστες συσκευών iOS, iPadOS και macOS σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο έλεγχος για τις εισερχόμενες/εξερχόμενες φωτογραφίες στο Messages γίνεται απευθείας στην συσκευή του χρήστη και δεν επηρεάζεται η end-to-end κρυπτογράφηση των μηνυμάτων. Όταν ενεργοποιηθεί η επιλογή για τον έλεγχο των φωτογραφιών, σε περίπτωση που εντοπιστεί ακατάλληλο περιεχόμενο θολώνεται αυτόματα η εικόνα και εμφανίζονται pop-up μηνύματα που παροτρύνουν το παιδί είτε να συμβουλευτεί έναν ενήλικα, είτε να μπλοκάρει τον αποστολέα.

Επιπλέον, η Apple επεκτείνει το λανσάρισμα μιας λειτουργίας που αφορά τα εργαλεία Spotlight, Siri και τον Safari browser μέσω της οποίας ο χρήστης θα μεταφέρεται σε ασφαλείς πηγές όταν πραγματοποιεί αναζήτηση που σχετίζεται με σεξουαλική παρενόχληση παιδιών.

Λογικά μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα δούμε τις νέες λειτουργίες ασφαλείας της Apple σε όλες τις χώρες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή