Αυτός ο μανδύας σε κάνει αόρατο [Video]

9


Ο θρυλικός μανδύας αορατότητας του Harry Potter ζωντάνεψε χάρη σε μια ομάδα ερευνητών, οι οποίοι ξεκλείδωσαν ένα πρωτοποριακό νέο επίπεδο οπτικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, η νέα τεχνολογία ονομάζεται InvisDefense Coat και είναι ικανή να κρύβει το ανθρώπινο σώμα μέρα ή νύχτα, ειδικά από κάμερες ασφαλείας που παρακολουθούνται με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Σε μια πρόσφατη εκδήλωση στη Σαγκάη της Κίνας, ο Chu Junhao, ένας αναγνωρισμένος φυσικός από το Πανεπιστήμιο Donghua, ανέβηκε στη σκηνή για να επιδείξει πώς ορισμένα υλικά μπορούν να είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι, γεγονός που δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που είναι βγαλμένο από την επιστημονική φαντασία.

Ο ερευνητής εξήγησε ότι η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί τους λεγόμενους κυρτούς κυλινδρικούς φακούς, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι κατά σειρά στο φύλλο χαρτιού που φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. «Κάθε κάθετος φακός μπορεί να συρρικνώνει και να λεπταίνει αντικείμενα παράλληλα με αυτόν, έτσι ώστε το φως να μπορεί να διαθλάται», εξήγησε ο Chu.

Τεχνολογία όπως αυτή θα μπορούσε να έχει πολλές εφαρμογές, και συγκεκριμένα στον στρατιωτικό τομέα, καθώς οχήματα όπως μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να καλύπτουν μεγάλο μέρος της κατασκευής τους με αυτό το υλικό, καθώς και σε γενικές εφαρμογές stealth.

Βέβαια από μια επίδειξη μέχρι να φτάσουμε σε πραγματική υλοποίηση μπορεί να χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια, αλλά αυτό που βλέπουμε στο video είναι αναμφίβολα πολύ εντυπωσιακό.

[via]



Πηγή