Αυτό είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με AI και 5G

0


Η Orbic παρουσίασε στο MWC 2024 το πρώτο στον κόσμο e-Bike με δυνατότητα 5G, εξοπλισμένου με τεχνολογία AI νοημοσύνης για την αποφυγή αντικειμένων και την ανίχνευση συγκρούσεων. Η νέα τεχνολογία της Orbic παρακολουθεί ενεργά το πίσω περιβάλλον του eBike και προειδοποιεί τους αναβάτες για πιθανούς κινδύνους, όπως τα επερχόμενα οχήματα. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία εγκαθιδρύει μια νέα εποχή στις έξυπνες μεταφορές, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των αναβατών, την προηγμένη συνδεσιμότητα 5G και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Το 5G e-Bike, ικανό να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα έως και 45km/h, ενσωματώνει ένα προηγμένο AI σύστημα ανίχνευσης-αποφυγής που αξιοποιεί έναν αισθητήρα με οπτικό πεδίο 140 μοιρών στρατηγικά τοποθετημένο στο πίσω μέρος του ποδηλάτου. Ο αισθητήρας παρέχει συνεχή επιτήρηση του περιβάλλοντος του αναβάτη, παρέχοντας άμεσες ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της ασφάλειας.

Το 5G e-Bike είναι εξοπλισμένο με μια εμπρόσθια κάμερα 64MP, ειδικά σχεδιασμένη για την καταγραφή και τη ζωντανή μετάδοση κάθε διαδρομής, μια κάμερα 8MP στην μπροστινή οθόνη, ιδανική για βιντεοκλήσεις, και μια οπίσθια κάμερα 2MP για αυξημένη ασφάλεια του αναβάτη, αποφυγή συγκρούσεων και ανίχνευση αντικειμένων. Επιπλέον, η φωτεινή, παντός καιρού οθόνη αφής 7” του ποδηλάτου προβάλλει με ευκολία την κατάσταση της μπαταρίας του αναβάτη, την ταχύτητα, την απόσταση, τους χάρτες και διάφορες άλλες λειτουργίες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παραμένουν με ασφάλεια συγκεντρωμένοι στο δρόμο μπροστά τους. Το Orbic 5G e-Bike λειτουργεί ως hotspot για την επέκταση της συνδεσιμότητας οπουδήποτε: σε ένα πικνίκ, στο μονοπάτι, ακόμα και στο σπίτι σε ένα μπάρμπεκιου στην αυλή.

Στο επίκεντρο του 5G e-Bike βρίσκεται η υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητα 5G, η οποία εξασφαλίζει μικρότερο χρόνο καθυστέρησης μεταξύ των ενεργειών του χρήστη και βελτιστοποιεί την ταχύτητα των επικοινωνιών για μια απρόσκοπτη και ευέλικτη εμπειρία χρήσης. Οι χρήστες μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά τις βόλτες τους, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε μονοπάτια και να αφήνουν ίχνη, ώστε τόσο οι ίδιοι όσο και οι άλλοι αναβάτες να μπορούν να επισκέπτονται ξανά συγκεκριμένες τοποθεσίες με την άνεσή τους. Επιπλέον, η επικοινωνία μεταξύ ποδηλάτων δημιουργεί μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία και επικοινωνία μεταξύ των αναβατών για αυξημένη ασφάλεια και συντροφικότητα. Οι αναβάτες μπορούν επίσης να έχουν εύκολη πρόσβαση σε χάρτες σε πραγματικό χρόνο και λειτουργίες εντοπισμού, επιτρέποντας τους να περιηγηθούν στο περιβάλλον τους με ακρίβεια.



Πηγή