Αυτό είναι το υπερηχητικό τζετ-βολίδα που ετοιμάζει η Virgin Galactic με τη Rolls Royce: Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 90 λεπτά! | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

6


Το προσχέδιο ενός νέο υπερηχητικού τζετ, που θα πετά με ταχύτητα 3.700 χλμ/ώρα και θα μεταφέρει σε μόλις μιάμιση ώρα επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic!

Ανάλογα σχέδια είχε ανακοινώσει προ διετίας και η Boeing , αλλά το υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic ετοιμάζεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ καθώς θα καλύπτει την απόσταση από τη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το Πεκίνο σε 2,2 ώρες και εκείνη μέχρι το Σίδνεϊ σε 4,5!

Στόχος της Virgin Galactic είναι το υπερηχητικό τζετ της να πετά από το Λονδίνο στο Πεκίνο σε μόλις 2,2 ώρες! / Φωτογραφία: Virgin Galactic

Το υπερηχητικό τζετ με τα φτερά σε σχήμα «Δέλτα» θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Rolls Royce, η οποία έχει πολυετή παρουσία στη κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών. Θα πετά στα 60.000 πόδια (18.000 μ.) τόσο γρήγορα – με ταχύτητα τριών Mach, δηλαδή τριπλάσια του ήχου – ώστε θα διασχίζει τον Ατλαντικό στο ένα τρίτο του χρόνου που χρειάζεται ένα συμβατικό επιβατικό αεροσκάφος. Θα μπορεί να μεταφέρει από εννέα έως και 19 επιβάτες, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κάποια ημερομηνία για δοκιμαστική πτήση ή το παρθενικό του ταξίδι, oύτε αποκαλύφθηκε πόσα θα χρειαστεί να πληρώνουν οι πελάτες για μια πτήση, αν και το εισιτήριο στα τουριστικά διαστημικά σκάφη της Virgin Galactic στοιχίζει 250.000 δολάρια…

Η Virgin Galactic συνεργάζεται με τη Rolls Royce για το νέο της υπερηχητικό τζετ / Φωτογραφία: Virgin Galactic

«Παρουσιάζουμε με μεγάλο ενθουσιασμό το αρχικό concept ενός αεροσκάφους υψηλών ταχυτήτων. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο μέχρι σήμερα και ανυπομονούμε να ανοίξουμε νέα σύνορα στα ταξίδια υψηλής ταχύτητας”, δήλωσε ο Τζορτζ Γουάιτσαϊντ, επικεφαλής του τμήματος διαστημικού τουρισμού της Virgin Galactic. Οι υπερηχητικές πτήσεις αποτελούν μακροπρόθεσμη επιδίωξη της Virgin Galactic, που έχει εστιάσει εδώ και δέκα χρόνια στην ανάπτυξη επαναχρησιμοποιούμενων διαστημικών σκαφών για πτήσεις μικρής διάρκειας σε υποδιαστημική τροχιά.





Πηγή