Αυτό είναι το VR headset της εταιρείας και δεν είναι φτηνό

6


Όπως αναμενόταν, η Valve παρουσίασε το δικό της VR headset με ονομασία Valve Index, με το οποίο φιλοδοξεί να μπει στο “μάτι” των Oculus, HTC και Sony, αν και ακόμα δεν έχουμε δει την εκτόξευση στον τομέα του VR gaming.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το Valve Index δεν είναι αυτόνομο VR headset. Ο χρήστης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του υπολογιστή με minimum χαρακτηριστικά λειτουργικό σύστημα Windows 10 ή SteamOS ή Linux, 8GB μνήμη RAM, κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 970+ ή AMD RX480+, dual-core επεξεργαστή και προφανώς υποδοχές USB 3.0 για τη σύνδεση.

Έξτρα από τη συσκευή υπάρχουν δύο βάσεις που μεγαλώνουν το εύρος της playable επιφάνειας και βοηθούν στην ακριβέστερη ανίχνευση των κινήσεων του χρήστη με βοηθητικά lasers. Συγκεκριμένα, τα lasers θα μπορούν να “διαβάζουν” τη θέση των τηλεχειριστηρίων 100 φορές το δευτερόλεπτο.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεχειριστήρια, αυτά διαθέτουν 87 αισθητήρες για την χαρτογράφηση των χεριών του χρήστη, αλλά και ξεχωριστά για τα δάκτυλα του. Περιλαμβάνουν, επίσης, φυσικά κουμπιά και αναλογικά sticks, όπως και έξτρα υποδοχές.

Η οθόνη του Valve Index διαθέτει LCD panel με ανάλυση 1440 x 1600 για κάθε μάτι, έτσι ώστε να προσφέρει μια καθαρή εικόνα και να μειώνει σημαντικά το “screen door effect” με ρυθμό ανανέωσης 144Hz. Οι φακοί είναι τοποθετημένοι αρκετά κοντά στο μάτι για ευρύτερη γωνία θέασης και καλύτερη περιφερειακή όραση. Προσθέστε, επίσης, και τα υψηλής ποιότητας ενσωματωμένα ηχεία.

Το Valve Index κοστίζει $999 στο πλήρες πακέτο του (συσκευή, χειριστήρια και βάσεις) και οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει ήδη. Σίγουρα δεν είναι φτηνό και μένει να δούμε πως θα το υποδεχτεί το ούτως ή άλλως περιορισμένο (για την ώρα) κοινό.

[via]



Πηγή