Αφαιρεί τις πειρατικές ιστοσελίδες από το Google Search σε ορισμένες χώρες

8


Η Google για μεγάλο χρονικό διάστημα αρνιόταν να υποκύψει στις πιέσεις κατάργησης domains πειρατικών ιστοτόπων από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, ώσπου αναγκάστηκε να αποκλείσει το The Pirate Bay στην Ολλανδία. Έκτοτε, παρόμοια μέτρα λήφθηκαν στην Γαλλία, τη Βραζιλία και τη Νορβηγία. Τώρα, δικηγορικά γραφεία στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα χνάρια των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.

Η νέα στρατηγική έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε δεκάδες χώρες. Πριν λίγες εβδομάδες η Google αφαίρεσε εντελώς αρκετά domains του Pirate Bay από τα αποτελέσματα αναζήτησής της μετά από αίτημα της ομάδας BREIN.

Τον Μάρτιο του 2021, η BREIN έστειλε στην Google ένα επίσημο δικαστικό έγγραφο που υποχρέωνε τον αποκλεισμό των domains του Pirate Bay και η τεχνολογική εταιρεία αποφάσισε να συμμορφωθεί με την εντολή.

Τα αιτήματα κατάργησης των domains του The Pirate Bay γίνονται όλο και περισσότερα, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι υπόλοιποι πειρατικοί ιστότοποι.

Στη Νορβηγία, η Google αφαίρεσε από τα αποτελέσματα αναζήτησης της domains του The Pirate Bay, του ExtraTorrent και του Movie4k. Στη Γαλλία επίσης καταργήθηκαν domains του The Pirate Bay, Zone-telechargement, Oxtorrent και Cpasbien. Στη Βραζιλία, έπειτα από αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Google εξαναγκάστηκε για ακόμη μια φορά να προβεί στις ίδιες ενέργειες.

Σειρά παίρνουν τώρα η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια σουηδική δικηγορική εταιρεία προώθησε το αίτημα της στην τεχνολογική εταιρεία, δίνοντας εντολή αποκλεισμού παρόμοιων domains πειρατικών ιστοτόπων ενώ δικηγορική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο απέστειλε εκτενή λίστα στην Google με 198 domains που πρέπει να καταργηθούν.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν θα επηρεαστούν και οι ΗΠΑ από αυτές τις ενέργειες, πέραν των Ευρωπαϊκών χωρών.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή