Για πρώτη φορά η αγορά των smartphones παρουσίασε πτώση σε όλα τα τρίμηνα ενός έτους

12


Η στατιστική ανάλυση της Counterpoint για τις πωλήσεις των smartphones το 2018 επιβεβαιώνει αυτό που περίμεναν οι αναλυτές για την περασμένη χρονιά. Ήταν η πρώτη φορά που στο σύνολο τους οι πωλήσεις παρουσίασαν πτώση σε κάθε τρίμηνο.

Ξεκινώντας από το τελευταίο τρίμηνο του 2018, η πτώση έφτασε στα επίπεδα του 7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, με τις συνολικές αποστολές συσκευών να φτάνουν τα 395 εκατομμύρια. Αυτό αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές κρατούν τις συσκευές τους πλέον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες ξεχωριστά, η Samsung κατέγραψε πτώση 8%, η Apple 4% και η LG 26%, ενώ εντυπωσιακή είναι η άνοδος των Huawei (34%), Xiaomi (26%) και HMD Global (126%). Ειδικά για την τελευταία, οι συνολικές αποστολές Nokia smartphones έφτασαν τα 17.5 εκατομμύρια τεμάχια από 7.7 εκατ. το 2017. Παραμένει, βέβαια, πολύ μακριά από την πρώτη τριάδα σε συνολικό αριθμό συσκευών.

Στο μερίδιο αγοράς, η Samsung εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 19% και ακολουθούν οι Apple και Huawei με 14% εκάστη. Στη συνέχεια έχουμε τις Xiaomi, Oppo και Vivo με περίπου 8% η καθεμία, ενώ οι LG και Lenovo φτάνουν μετα βίας στο 3%. Τέλος, η HMD Global έφτασε το 1% της παγκόσμιας αγοράς και πλέον βάζει πλώρη να “καπελώσει” τις προηγούμενες δύο.

[via]



Πηγή