Δέχεται νέα μέλη μετά από 4 χρόνια!

15


Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που το The Pirate Bay έκλεισε τις πόρτες του στην εγγραφή νέων μελών, μια απόφαση που πάρθηκε τόσο λόγω του κυνηγητού από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων, όσο και για να προστατεύσει την πλατφόρμα από τα spam και τους scammers. Όμως, εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησε άνοιξε και πάλι η φόρμα για την είσοδο νέων μελών, απλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν έγκριση της αίτησης τους μετά από χειροκίνητο έλεγχο των διαχειριστών και όχι μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος που θα επιτάχυνε σημαντικά την διαδικασία.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το The Pirate Bay στον χώρο του Internet (πριν από περίπου 20 χρόνια), ο κύριος στόχος ήταν να αποτελέσει το κέντρο του πραγματικά ελεύθερου διαμοιρασμού περιεχομένου χωρίς καμία λογοκρισία, επιτρέποντας ουσιαστικά στον καθένα να ανεβάζει σχεδόν οτιδήποτε επιθυμούσε χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις εκκλήσεις των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Παραδοσιακά ήταν ανοικτό για χρήση από όλο τον κόσμο, απλά όποιος ήθελε να ανεβάσει περιεχόμενο έπρεπε να δημιουργήσει λογαριασμό πανεύκολα και γρήγορα.

Αυτοί οι νέοι λογαριασμοί σταμάτησαν να γίνονται δεκτοί στις 22 Μαΐου 2019, καθότι είχε παρατηρηθεί μεγάλος όγκος από malware torrents στην πλατφόρμα, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία του The Pirate Bay. Οι διαχειριστές έκριναν πως δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιούν ελέγχους αν άφηναν ανεξέλεγκτα ανοικτά τα uploads και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια δεν φαινόταν πως θα άνοιγε ξανά η εγγραφή νέων μελών – uploaders. Ενδεχομένως το πρόσφατο κλείσιμο του RARBG να έπαιξε τον ρόλο του για να αλλάξουν γνώμη, καθώς πλέον είναι ελάχιστα τα torrent sites που επιτρέπουν νέα μέλη και εκφράστηκε ο «φόβος» να χαθεί μια γενιά από πιθανούς uploads.

Η διαδικασία εγγραφής είναι, πάντως, αρκετά περίπλοκη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση στα επίσημα SuprBay fora και από εκεί οι διαχειριστές πραγματοποιούν χειροκίνητο έλεγχο για κάθε λογαριασμό με νέα εργαλεία. Αυτή η προσέγγιση τους βοηθά να αποτρέψουν την είσοδο scammers και spammers, ενώ μελλοντικά θα δίνεται η δυνατότητα απευθείας αίτησης από το The Pirate Bay που και πάλι θα πρέπει να εγκριθεί από κάποιον διαχειριστή. Να σημειωθεί ότι το κάθε νέο μέλος περιορίζεται στα 50 uploads κάθε ημέρα, και όποιος επιθυμεί μεγαλύτερο αριθμό θα μπορεί να καταθέσει σχετική αίτηση.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή