Δέχεται πλέον πληρωμές σε Dogecoin

13


Η Tesla ανακοίνωσε ότι εφεξής θα δέχεται το κρυπτονόμισμα Dogecoin ως μέσο πληρωμής για ορισμένα εμπορεύματά της, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Elon Musk. Σύμφωνα με το The Business Insider, το Dogecoin αυξήθηκε κατά 16% μετά την ανακοίνωση της είδησης.

Τα διαθέσιμα προϊόντα αγοράς με Dogecoin περιλαμβάνουν τα Cyberquad for Kids (12.020 doge/περίπου $2.320), Giga Texas Belt Buckle (835 doge /περίπου $161) και το Cyberwhistle (300 doge /περίπου $58).

Ο Elon Musk είχε ανακοινώσει στο Twitter ότι η Tesla θα δέχεται πληρωμές σε Dogecoin στο κατάστημά της τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ είχε παραδεχτεί μάλιστα ότι ίσως το Dogecoin να είναι το αγαπημένο του κρυπτονόμισμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesla στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι θα δέχεται ως μέσο πληρωμής για την αγορά αυτοκινήτων το κρυπτονόμισμα Bitcoin, αλλά ανακάλεσε την ανακοίνωση της 49 ημέρες αργότερα, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του cryptomining.

Ο Elon Musk είχε δηλώσει τότε τα εξής:

Το κρυπτονόμισμα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχει ένα υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να έχει μεγάλο κόστος για το περιβάλλον.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή