Δίνει 3 ευκαιρίες για να απενεργοποιήσεις τον ad blocker

7


Από τις αρχές Μαΐου γνωρίζουμε ότι η Google πραγματοποιεί δοκιμές για το μπλοκάρισμα των…ad blockers στην υπηρεσία YouTube και τώρα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία με σκοπό να ενισχύσει τον διαφημιστικό τζίρο ή/και το συνδρομητικό πακέτο YouTube Premium.

Ορισμένοι χρήστες έχουν ξεκινήσει να δημοσιεύουν screenshots στην πλατφόρμα Reddit όπου δείχνουν τα προειδοποιητικά μηνύματα που τους στέλνει το YouTube σχετικά με την χρήση ad-blocker. Η Google ουσιαστικά δίνει τρεις ευκαιρίες σε κάθε χρήστη να απενεργοποιήσει τον ad-blocker ή να γίνει μέλος YouTube Premium, διαφορετικά θα μπλοκάρει αυτόματα την αναπαραγωγή video στο YouTube μέχρι να πράξει μία από τις δύο προαναφερθείσες ενέργειες ο χρήστης.

Σε ένα άλλο screenshot, η Google αναφέρει ότι οι ad blockers παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης του YouTube και παραθέτει τους ίδιους λόγους για την απενεργοποίηση τους ή την επιλογή συνδρομής YouTube Premium για όποιον θέλει να γλιτώσει από τις διαφημίσεις. Το ίδιο αναφέρεται και στη mobile εφαρμογή της υπηρεσίας, επομένως, πρόκειται για ένα καθολικό μέτρο από πλευράς Google.

Με επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα Bleeping Computer η Google σημειώνει ότι πρόκειται για ένα μικρό πείραμα που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα για τον περιορισμό των ad blockers, αλλά δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την οριστική εφαρμογή της νέας πολιτικής.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή