Δείχνει το σημείο υπεροχής της απέναντι στη SpaceX και όχι μόνο

12


Η Virgin Orbit δημοσίευσε ένα νέο video με τις κορυφαίες στιγμές της τελευταίας αποστολής της (13 Ιανουαρίου 2022) και παράλληλα επιδεικνύει τις πολύπλευρες δυνατότητες του συστήματος εκτόξευσης των δορυφόρων με τη βοήθεια του πυραύλου LauncherOne, ο οποίος με τη σειρά του εκτοξεύεται από ύψος τουλάχιστον 10km επάνω από ένα ειδικά διαμορφωμένο Boeing 747.

Η εταιρεία αναφέρει στη δημοσίευση της ότι

Έχουμε καταφέρει να πετύχουμε αυτό που κανένα άλλο σύστημα εκτόξευσης δεν θα τολμούσε ποτέ. Με την εκτόξευση του πυραύλου LauncherOne πάνω από τα σύννεφα αποδεικνύουμε ότι ο καιρός δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο για να ολοκληρώνουμε τις προγραμματισμένες αποστολές δορυφόρων στην ώρα τους.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της Virgin Orbit από τους ανταγωνιστές της (SpaceX, Rocket Lab κ.ά.), οι οποίες χρησιμοποιούν συμβατικά συστήματα εκτόξευσης από το έδαφος. Πολύ συχνά, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποτελούν τροχοπέδη για την έγκαιρη εκτόξευση του φορτίου με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος και να προκαλούνται διαδοχικές καθυστερήσεις στο γενικότερο χρονοδιάγραμμα τους.

Το μειονέκτημα, ωστόσο, του συστήματος της Virgin Orbit είναι ότι προς το παρόν περιορίζεται στην αποστολή κυρίως μικρών δορυφόρων, ενώ για παράδειγμα η SpaceX μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερα φορτία και φυσικά επανδρωμένες αποστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Virgin Orbit έχει επιλεγεί από τη NASA μαζί με ακόμη 11 εταιρείες για την υλοποίηση των αποστολών του προγράμματος Venture-Class Acquisition of Dedicated and Rideshare (VADR).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή