Δεν δέχτηκε τελικά τη θέση στο ΔΣ της Twitter

14


Η πολύκροτη συμμετοχή του Elon Musk στο ΔΣ της Twitter δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Όπως επιβεβαίωσε ο CEO της εταιρείας, Parag Agrawal, ο Musk αποφάσισε να μην δεχτεί τη θέση, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για την άρνηση του.

Την περασμένη Τρίτη ανακοινώσαμε ότι ο Elon θα αναλάβει θέση στο ΔΣ από τις 9 Απριλίου 2022. Την ίδια ημέρα, ο Elon μας ενημέρωσε πως δεν θα συμμετέχει τελικά και πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη είναι για το καλύτερο της εταιρείας. Ούτως ή άλλως, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας τις ιδέες των μετόχων μας, είτε βρίσκονται στο ΔΣ είτε όχι. Ο Elon είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας και θα παραμείνουμε ανοικτοί στις προτάσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όρος για να συμμετέχει ο Elon Musk στο ΔΣ της Twitter ήταν να μην έχει δικαίωμα απόκτησης ποσοστού μεγαλύτερου του 14.9% για όσο διάστημα θα είναι ενεργό μέλος της διοίκησης. Δεν γνωρίζουμε αν η άρνηση του έχει να κάνει με ενδεχόμενη πρόθεση του να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει μια βάση.

Όπως και να ‘χει, ο Elon Musk εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει καταστάσεις στην Twitter και τακτικά εκφράζει διάφορες σκέψεις στα tweets του που άλλοτε είναι σοβαρά και άλλοτε μάλλον τρολαρίσματα. Το τελευταίο χτύπημα του ήταν η πρόταση να μετατραπούν τα κεντρικά γραφεία της Twitter σε άσυλο αστέγων, αφού έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πατά το πόδι του εκεί…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή