Δεν θα αφαιρεί αναρτήσεις περί εργαστηριακής προέλευσης του COVID19

13


Η Facebook ενημέρωσε την πολιτική εποπτείας του περιεχομένου στην πλατφόρμα της σχετικά με τους ισχυρισμούς που δημοσιεύουν οι χρήστες για την Covid-19.

Οι ισχυρισμοί αφορούν στο γεγονός πως ο κορονοϊός είναι ένας ιός που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και η διασπορά του ξεκίνησε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα δημοσιεύτηκε μία έκθεση που υποστηρίζει ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο της Wuhan αρρώστησαν από τον ιό.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ερευνητές που βρίσκονταν στο εργαστήριο στη Wuhan εκδήλωσαν συμπτώματα γρίπης τον Νοέμβριο του 2019 και αναγκάστηκαν να ζητήσουν υγειονομική περίθαλψη. Ωστόσο, αρνητές της συγκεκριμένης έκθεσης έσπευσαν να απορρίψουν τα δεδομένα που προέκυψαν, χαρακτηρίζοντας τα «εικασίες».

Ωστόσο, η Facebook, επιθυμώντας να επιτρέψει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης της κοινής γνώμης, αποφάσισε να μην καταργεί δημοσιεύσεις χρηστών που υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός είναι ανθρώπινο δημιούργημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Facebook:

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς έρευνες σχετικά με την προέλευση της COVID-19 και κατόπιν συνεννόησης με ειδικούς στη δημόσια υγεία, δεν θα καταργούμε πλέον τον ισχυρισμό ότι η COVID-19 είναι τεχνητός ιός ή κατασκευασμένος σε εργαστήριο από τις εφαρμογές μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης θα επιτρέπει στους χρήστες να συζητήσουν την προέλευση της πανδημίας στην πλατφόρμα, θα απαγορεύει ρητά την παραπληροφόρηση. Μόλις χθες, η Facebook ανακοίνωσε ότι θα ενημερώνει τους χρήστες για σελίδες που μοιράζονται ψευδείς ειδήσεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή