Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο: Φοιτητές κατασκεύασαν ηλεκτρικό μονοθέσιο αυτοκίνητο [βίντεο]

13


Στην κατασκευή ηλεκτρικού μονοθεσίου προχωρά η Democritus RacingTeam, η αγωνιστική ομάδα φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σκοπός της οποίας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula Student.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Ιάσονας Κατσαντώνης, μέλος της ομάδας, η οποία αποτελείται από 46 φοιτητές και φοιτήτριες, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula. Στόχος και εδώ, όπως και στο 1ο όχημα, η προσομοίωση της λειτουργίας μίας αυτοκινητοβιομηχανίας σε μικρότερη κλίμακα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα έχει βελτιωμένο σχεδιασμό και θα εξασφαλίζει καλύτερη διαχείριση των μπαταριών και βελτιωμένη εργονομία σχεδιασμού» σημείωσε εξηγώντας πώς στόχος είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση του σταδίου της κατασκευής. «Στόχος μας είναι ο Μάιος» ανέφερε ο κος Κατσαντώνης σημειώνοντας ότι πάλι θα επιδιωχθεί η συμμετοχή σε αγώνες Formula Student, αλλά και εκθέσεις.

Μέλη της ομάδας είναι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Όσον αφορά στην στήριξη που έχουν δεχθεί ο δραστήριος φοιτητής του Πολυτεχνείου της Ξάνθης ανέφερε ότι η ανταπόκριση που βρήκαν από όλη τη Θράκη, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ήταν πολύ θετική. Όπως θετικά είναι και τα σχόλια τα οποία απέσπασαν στην τελευταία διεθνή έκθεση που συμμετείχαν στην Κροατία για την πρώτη τους δημιουργία, που εντυπωσίασε. Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή