Διαθέσιμη η μεγάλη ενημέρωση από σήμερα για iPhone

13


Όπως αναμενόταν, εδώ και λίγη ώρα η Apple ξεκίνησε τη διανομή των νέων μεγάλων αναβαθμίσεων των λειτουργικών συστημάτων της για τα iPhone, iPad, Mac, Apple Watch και Apple TV.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τα iOS 15.1 και iPadOS 15.1, τα οποία έρχονται με ορισμένα νέα χαρακτηριστικά και πληθώρα επιδιορθώσεων που αφορούν bugs και κενά ασφαλείας. Η Apple αναφέρει πως έχει επιδιορθώσει τα σφάλματα ξεκλειδώματος της lockscreen, του εντοπισμού δικτύου WiFi, του κρασαρίσματος της εφαρμογής Apple Wallet, του αποθηκευτικού χώρου στην εφαρμογή Photos και τις αναφορές της εφαρμογής Weather. Εμείς έχουμε προχωρήσει ήδη στην εγκατάσταση του update, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τους ισχυρισμούς της εταιρείας τόσο σύντομα.

Σε άλλες ενδιαφέρουσες βελτιώσεις περιμένουμε να δούμε βελτιωμένη αυτονομία για τη σειρά iPhone 12, επιδιόρθωση του κολλήμματος σε κλειδωμένη οθόνη όταν έπαιζε ήχος από κάποια ανοικτή εφαρμογή, σωστή απόδοση των χρωμάτων και των θερμοκρασιών στην εφαρμογή Weather, αλλά και λύση στο πρόβλημα της εφαρμογής Photos που έδειχνε γεμάτο τον αποθηκευτικό χώρο όταν προσπαθούσες να περάσεις φωτογραφίες και videos. Για τους κατόχους των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max, το iOS 15.1 φέρνει υποστήριξη λήψης video ProRes και διακόπτη για να κλείσεις την αυτόματη μετάβαση της κάμερας από τον κανονικό φακό στον macro για τις λήψεις φωτογραφιών και video.

Επιπλέον, υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες του SharePlay για να μοιράζεσαι την οθόνη σου κατά τη διάρκεια των κλήσεων μέσω FaceTime προκειμένου να παρακολουθείς παρέα με φίλους σου κάποιο video και να μοιράζεσαι τα media controls με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην κλήση.

Τα iOS 15.1 και iPadOS 15.1 είναι διαθέσιμα για iPhone 6s ή μεταγενέστερα, iPod Touch 7ης γενιάς, iPad Air 2 ή μεταγενέστερα, iPad 5ης γενιάς ή μεταγενέστερα και iPad mini 4 ή μεταγενέστερα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή