Διαθέσιμη η υπηρεσία και για συσκευές Android

1


Τον περασμένο Μάρτιο έγινε το ντεμπούτο της εξειδικευμένης μουσικής υπηρεσίας Apple Music Classical για συσκευές iOS, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές του Apple Music χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν κάτι παραπάνω. Θα περίμενε κανείς ότι θα ακολουθούσαν οι αντίστοιχες εκδόσεις για iPad και Mac, όμως, η Apple έκανε την έκπληξη και λανσάρει από σήμερα την επίσημη έκδοση για συσκευές Android.

Το Apple Music Classical είναι διαθέσιμο μέσα από το κατάστημα εφαρμογών Google Play Store με την ίδια ακριβώς εμφάνιση και λειτουργικότητα που γνωρίζουμε από την έκδοση για iPhone, αλλά και με έξτρα υποστήριξη crossfade που μέχρι στιγμής η Apple προσφέρει μόνο στα Mac.

Η Apple προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο είδος είναι διαφορετικό και αρκετά πιο πολύπλοκο. Οι τίτλοι είναι μεγαλύτεροι και πιο λεπτομερείς, υπάρχουν εκατοντάδες ηχογραφήσεις από πολλούς καλλιτέχνες για το ίδιο έργο και καμιά φορά είναι διαφορετική η ονομασία.

Για παράδειγμα σκεφτείτε την 14η Σονάτα για Πιάνο του Beethoven, η οποία είναι γνωστή και ως Σονάτα του Σεληνόφωτος (Moonlight στα Αγγλικά ή Mondschein στα Γερμανικά). Αυτές οι πολυπλοκότητες καθιστούν την αναζήτηση αρκετά πιο απαιτητική και πολλές φορές οι χρήστες απογοητεύονται από την εμπειρία που του προσφέρουν οι υπάρχουσες πλατφόρμες streaming.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Apple Music Classical περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο κατάλογο κλασικής μουσικής στον κόσμο με περισσότερες από 5 εκατομμύρια ηχογραφήσεις και περισσότερες από 700 playlists που έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα άτομα. Η μηχανή αναζήτησης είναι εξίσου ειδικά διαμορφωμένη για να πραγματοποιείς ακριβείς αναζητήσεις με βάση τον συνθέτη, τον αριθμό του έργου (Opus Number), την κλίμακα κλπ. Η ποιότητα του ήχου φτάνει έως τα 24bit/192 kHz Hi-Res Lossless και υποστηρίζονται οι τεχνολογίες Spatial Audio και Dolby Atmos.

Apple Music Classical – [Google Play Store Link]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή