Διαθέσιμη η web έκδοση για να στέλνεις/δέχεσαι SMS και RCS από τον υπολογιστή σου

45


Το περιμέναμε εδώ και μήνες, αλλά μόλις τώρα ξεκίνησε το λανσάρισμα της web έκδοσης για την υπηρεσία Android Messages. Η Google ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, σταδιακά όλοι οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να δέχονται μηνύματα SMS και RCS (Rich Communications Services) στον υπολογιστή τους.

Η web έκδοση του Android Messages είναι προσβάσιμη μέσω της διεύθυνσης messages.android.com από Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge και Opera browsers. Με μια επίσκεψη στη διεύθυνση θα δείτε ένα μοναδικό QR code και οδηγίες για να συνδέσετε την web έκδοση με την εφαρμογή Android Messages στο smartphone σας.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Android Messages στο smartphone
  2. Πατήστε στο More options menu (τρεις κάθετες τελείες) και επιλέξτε “Messages for web”
  3. Σαρώστε το QR code με την κάμερα του smartphone

Μπορείτε να επιλέξετε το “Remember This Computer” από την web έκδοση για να μην χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά στον υπολογιστή σας.

This slideshow requires JavaScript.

Εκτός από την web έκδοση του Android Messages, η Google ανακοίνωσε και ορισμένες νέες λειτουργίες για την υπηρεσία, όπως τη δυνατότητα εμφάνισης preview των links που στέλνετε στα μηνύματα σας, τη δυνατότητα αναζήτησης GIF, την ενσωμάτωση των Smart Replies (στην Αγγλική γλώσσα) και τη δυνατότητα άμεσης αντιγραφής των “passwords της μιας φοράς” (όπως αυτά που στέλνουν οι τράπεζες για να επιβεβαιώσετε μια συναλλαγή) με ένα κλικ.

Android Messages – [Google Play Link]

[Google]



Πηγή