Δοκιμάζει τη δυνατότητα καρφιτσώματος (pin) αναρτήσεων στα προφίλ των χρηστών

24


Εδώ και αρκετά χρόνια το Instagram προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να καρφιτσώνουν τα πιο σημαντικά stories τους στο προφίλ τους, έτσι ώστε να μπορούν να τα δουν οι ακόλουθοι τους και μετά το πέρας των 24 ωρών από τη δημοσίευση τους. Κάτι ανάλογο δοκιμάζεται τώρα και για τα κλασικά posts, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομάδας στην ιστοσελίδα TechCrunch.

Για την ακρίβεια, ορισμένοι χρήστες βλέπουν την επιλογή «Pin to your profile» όταν πατούν τις τρεις τελίτσες στις αναρτήσεις τους και επιλέγοντας την το συγκεκριμένο post μεταφέρεται στο επάνω μέρος του προφίλ τους ανεξάρτητα από την ημερομηνία της αρχικής δημοσίευσης του. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εύκολο για τους δημιουργούς περιεχομένου να δίνουν έμφαση σε posts από το παρελθόν που θεωρούν ότι θα ενδιαφέρουν το κοινό τους, τα οποία με το σημερινό σύστημα θα έμεναν χαμένα στο προφίλ τους.

Εξάλλου, η ομάδα ανάπτυξης του Instagram δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο που αφορά τα Reels, το οποίο ουσιαστικά θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν συγκεκριμένα templates για την δημιουργία νέων Reels. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει να «πιέζει» τρόπον τινά τους χρήστες ώστε να μην χρησιμοποιούν υλικό από το TikTok για να το αναδημοσιεύουν στο Instagram, θέλοντας να υποβαθμίσει όσο γίνεται την προώθηση του μεγάλου αντιπάλου στη δική της πλατφόρμα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή