Δοκιμές για downvote στις αναρτήσεις για τους χρήστες iOS

12


H Twitter δοκιμάζει για τους χρήστες iOS μία νέα δυνατότητα θετικής και αρνητικής ψήφου στις απαντήσεις των χρηστών που μοιάζει αρκετά με το παρόμοιο χαρακτηριστικό στην πλατφόρμα του Reddit. Σύμφωνα με την Twitter, ο στόχος της εταιρείας είναι να συλλέξει δεδομένα προκειμένου η πλατφόρμα να δουλεύει με τέτοιον τρόπο ώστε να εμφανίζει πιο σχετικές απαντήσεις.

Η νέα δυνατότητα προς το παρόν λειτουργεί δοκιμαστικά και ορισμένοι χρήστες μπορεί να πετύχουν το κουμπί για να ψηφίσουν εάν είναι υπέρ ή κατά σε μία απάντηση, ενώ άλλοι μπορεί να δουν μόνο το κουμπί καταψήφισης. Υπάρχει και μία τρίτη εκδοχή, κατά την οποία εμφανίζεται το like για όσους συμφωνούν και το downvote για όσους διαφωνούν.

Ωστόσο, ο αριθμός των αρνητικών ψήφων που θα λαμβάνει μία απάντηση δεν θα είναι ορατός στους χρήστες και οι θετικές ψήφοι θα εμφανίζονται με την μορφή του like.

Επί του παρόντος, οι ψήφοι δεν θα αλλάξουν τη σειρά των απαντήσεων, όπως συμβαίνει στο Reddit. Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος για την έρευνα των χρηστών στην πλατφόρμα του Twitter, Cody Elam ο σκοπός του πειράματος δεν είναι να ντροπιάσει τους χρήστες, αλλά να τους δώσει στους τη δύναμη να εκφράσουν ιδιωτικά τη γνώμη τους σχετικά με την ποιότητα των απαντήσεων. Ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα των απαντήσεων και τον τρόπο που ψηφίζουν οι άνθρωποι και να καταλάβουμε εάν η ψηφοφορία είναι ένα χαρακτηριστικό που οι άνθρωποι θεωρούν πολύτιμο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή