Δοκιμές για usernames αντί τηλεφωνικών αριθμών

1


Πολύ σύντομα θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία WhatsApp χωρίς να χρειάζεται να μοιραστούμε τον αριθμό του τηλεφώνου μας με τις επαφές μας, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές των usernames στην τελευταία beta έκδοση της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα WABetaInfo, στην beta έκδοση 2.23.11.15 για συσκευές Android έχει προστεθεί η ενότητα «WhatsApp username» στο προφίλ του χρήστη και από εκεί μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό username που θα βλέπουν οι άλλοι χρήστες.

Η χρήση username αντί τηλεφωνικού αριθμού θα προσφέρει σαφέστατα μια έξτρα προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, ειδικά όταν χρησιμοποιούν το WhatsApp για να επικοινωνήσουν με εταιρείες, καταστήματα κλπ., αλλά και όταν συμμετέχουν ενδεχομένως σε παροδικές ομαδικές συνομιλίες με πολλούς άγνωστους συμμετέχοντες (π.χ. διοργάνωση κάποιου συνεδρίου).

Το WABetaInfo σημειώνει ότι δεν έχει παρατηρήσει την επιλογή δημιουργίας username στην αντίστοιχη beta έκδοση για συσκευές iOS, επομένως, ίσως πραγματοποιηθεί πρώτα η προσθήκη για συσκευές Android και σε μεταγενέστερη φάση το λανσάρισμα για συσκευές iOS.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή