Δοκιμή της λειτουργίας messaging και στη web έκδοση της εφαρμογής

12


Είναι γνωστή η πρόθεση της Facebook να ενοποιήσει τις υπηρεσίες messaging (Facebook Messenger, WhatsApp και Instagram), αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σύντομα ιδιαίτερα αν δεν βρει απάντηση στις αντιδράσεις πολλών επίσημων φορέων που ανησυχούν για τα θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας των χρηστών.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο φέρνοντας τη λειτουργία Direct του Instagram στη web έκδοση της υπηρεσίας. Το Direct είναι ουσιαστικά η πλατφόρμα επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε για την αποστολή μηνυμάτων μέσα από τη δημοφιλή εφαρμογή.

Αυτό ίσως αποτελεί μια ένδειξη λανσαρίσματος του Instagram Direct ως αυτόνομη υπηρεσία, για να καταστεί πιο εύκολη η ενοποίηση χωρίς να εμπλέκονται οι υπόλοιπες λειτουργίες του Instagram που ενδεχομένως αυξάνουν την πολυπλοκότητα στην επικοινωνία.

Σύμφωνα με τη γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong, η Facebook πραγματοποιεί δοκιμές της λειτουργίας Direct στη web έκδοση του Instagram, για να μπορείς να συνομιλείς με τους φίλους σου από desktop ή laptop ή από web browser σε smartphone και tablet.

[via]





Πηγή