Δυνατότητα άμεσης δημιουργίας GIF μέσα από τα tweets στο iOS

34


Μια νέα και ενδιαφέρουσα λειτουργία προσθέτει το Twitter για τους χρήστες συσκευών iOS. Η εταιρεία δίνει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιείς εγγραφή video σε GIF format χρησιμοποιώντας την επιλογή της κάμερας που υπάρχει μέσα στην εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν χωρίς κόπο τα δικά τους GIFs, γλιτώνοντας χρόνο από τη μετάβαση σε ειδικές εφαρμογές που υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό, αλλά και από την αναζήτησή του κατάλληλου για την περίσταση GIF από άλλες πλατφόρμες (π.χ. GIPHY).

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει το κουμπί δημιουργίας νέου tweet, στη συνέχεια να πατήσει στο εικονίδιο της κάμερας, να επιλέξει το GIF mode και να κρατήσει στη συνέχεια πατημένο το εικονίδιο της εγγραφής. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα να παίζει το GIF συνεχόμενα όπως στο Boomerang του Instagram ή να πατάς επάνω του για να ξεκινήσει από την αρχή η λούπα

Σε αυτό το πρώτο λανσάρισμα έχεις στη διάθεση σου μόλις 2 δευτερόλεπτα για κάθε GIF που δημιουργείς, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκεύσεις το GIF στο smartphone ή τον υπολογιστή σου για να το μοιραστείς σε άλλες πλατφόρμες. Υπάρχει μόνο η επιλογή να αντιγράψεις τη διεύθυνση του GIF για να τη μοιραστείς με τους φίλους σου και πατώντας σε αυτήν θα μεταφέρονται στο συγκεκριμένο tweet που έκανες.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επεκταθεί η δημιουργία GIF του Twitter στις συσκευές Android, αλλά φανταζόμαστε πως δεν θα αργήσει ιδιαίτερα. Πείτε και ένα ευχαριστώ στον πατέρα των GIFs, Stephen Wilhite, που απεβίωσε πρόσφατα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή