Δυνατότητα ενοικίασης του δορυφορικού Internet με €15/μήνα

8


Η δορυφορική υπηρεσία Internet της SpaceX, το περίφημο Starlink, είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα από πέρυσι. Αρκετός κόσμος βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα διότι η κάλυψη που προσφέρουν όλοι οι πάροχοι δεν είναι η καλύτερη δυνατή στις απομακρυσμένες περιοχές ή ακόμα και σε πολύ τουριστικά μέρη όπου το δίκτυο είναι μονίμως «κλαταρισμένο» λόγω του τεράστιου όγκου χρηστών, όμως το υψηλό κόστος του hardware αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα.

Αυτό αλλάζει από τώρα, καθώς η Starlink ενημερώνει το κοινό πως μειώνει την τιμή της συσκευής στα €300 από €450, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα για ενοικίαση της συσκευής με εφάπαξ €50 ενεργοποίησης και €15/μήνα. Η πρόσβαση στην υπηρεσία Starlink κοστίζει €60/μήνα.

Προφανώς το κόστος είναι και πάλι αρκετά μεγάλο, όμως, το θετικό είναι πως δεν υπάρχει καμία χρονική δέσμευση τόσο στην ενοικίαση του hardware, όσο και στην υπηρεσία Starlink. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε από τώρα π.χ. να υπολογίσετε το κόστος του Internet για τις διακοπές σας σε κάποιο εξοχικό σπίτι όπου δεν έχουν φτάσει επίγειες γραμμές και η κάλυψη από κεραίες τηλεπικοινωνίας είναι ελάχιστη.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από εδώ. 

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή