Εγκρίθηκε η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Νότια Αφρική

4


Η Microsoft συνεχίζει να κερδίζει τη μία ρυθμιστική αρχή μετά την άλλη στον αγώνα για να λάβει την τελική έγκριση εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι περίπου $69 δισ. Η τελευταία καλή είδηση έρχεται από τη Νότια Αφρική, η οποία άναψε και αυτή το πράσινο φως υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί η διανομή του Call of Duty στους άλλους κατασκευαστές παιχνιδοκονσολών.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής έκρινε ότι η επικείμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη βιομηχανία του gaming, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν έχουν την ικανότητα ούτε την πρόθεση να αποκλείσουν τους ανταγωνιστές τους, ειδικά τη Sony (PlayStation) και τη Nintendo (Switch). Επιπλέον, οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν πραγματοποιήσει ήδη κινήσεις για να συνεχιστεί η διανομή του Call of Duty και στους υπόλοιπους κατασκευαστές παιχνιδοκονσολών.

Ήδη η Microsoft έχει υπογράψει δεκαετείς συμφωνίες με αρκετούς ανταγωνιστές της (π.χ. Nintendo, Nvidia) για το Call of Duty, με αποτέλεσμα και η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) να είναι θετική στην επικείμενη εξαγορά, καθώς υπάρχει η αίσθηση πως η Microsoft θα βγει χαμένη αν δεν κυκλοφορήσει το Call of Duty στα PlayStation και Switch.

Στις 26 Απριλίου 2023 αναμένεται η τελική απόφαση της CMA και στις 22 Μαΐου 2023 η αντίστοιχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αμφότερες θα είναι κατά πάσα πιθανότητα θετικές για να ολοκληρωθεί το deal. Το μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένει η FTC των ΗΠΑ και μένει να δούμε αν θα χαλάσει η συμφωνία εξαιτίας της τελευταίας.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή