Ενημέρωση για παραβίαση password και αυτόματη αλλαγή

31


Αρκετούς μήνες μετά την ανακοίνωση της λειτουργίας, η Google φέρνει σταδιακά στους χρήστες τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant για την διαχείριση των passwords τους. Συγκεκριμένα, ο Google Assistant όχι μόνο θα ενημερώνει τον χρήστη σε περίπτωση που το password του έχει παραβιαστεί, αλλά θα αναλαμβάνει αυτόματα και την δημιουργία νέου.

Η ειδοποίηση για το ενδεχόμενο παραβίασης του password προσφέρεται από τον Chrome browser εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής η διαδικασία αλλαγής είναι πλήρως χειροκίνητη από τον χρήστη. Παρόλα αυτά, ο Max Weinbach μας δείχνει μέσα από σχετικό tweet πως χάριν στον Google Assistant μεταφέρεσαι πλέον αυτόματα στην ενότητα της εκάστοτε ιστοσελίδας απ’ όπου μπορείς να αλλάξεις το password και αν θες, μπορείς να αφήσεις αυτήν την αλλαγή να ολοκληρωθεί απευθείας από τον ψηφιακό βοηθό.

Το λανσάρισμα της λειτουργίας έχει καθυστερήσει αρκετά επειδή δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης των passwords από τις ιστοσελίδες και της υπηρεσίες. Η Google έχει έρθει σε συνεννόηση με τους developers προκειμένου να δίνεται πρόσβαση στον Google Assistant για την αυτόματη αλλαγή και σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός των συμβατών ιστοσελίδων – υπηρεσιών.

Για την ώρα η λειτουργία έχει εμφανιστεί μόνο σε ορισμένους χρήστες συσκευών Android και αποκλειστικά μέσα από την εφαρμογή του Chrome browser. Σε περίπτωση που θέλετε να το ελέγξετε θα πρέπει να μεταφερθείτε στο μενού ρυθμίσεων ασφαλείας από την εφαρμογή Chrome στο Android smartphone ή tablet.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή