Ενσωμάτωσε το DALL-E 3 για ακόμα πιο ρεαλιστική παραγωγή εικόνων

18


Πριν από μερικές ημέρες η OpenAI λάνσαρε το DALL-E 3, το νέας γενιάς AI εργαλείο παραγωγής εικόνων από σύντομες περιγραφές, το οποίο προσφέρει στον χρήστη ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και συνάφεια στην παραγωγή των εικόνων, ενώ αξιοποιεί το ChatGPT για να τον βοηθά με τις γραπτές περιγραφές – οδηγίες

Η Microsoft δεν έχασε καιρό και προχώρησε σχεδόν άμεσα στην ενσωμάτωση του DALL-E 3 στο Bing Chat, ενώ ισχυρίζεται πως η ικανότητα του τελευταίου στην παραγωγή εικόνας έχει βελτιωθεί δραματικά λόγω των βελτιστοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις τομείς.

Καταρχάς, το AI εργαλείο κατανοεί με μεγαλύτερη ακρίβεια τις περιγραφές και η Microsoft προτείνει στους χρήστες να προσθέτουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για να λάβουν ένα αποτέλεσμα που θα ανταποκρίνεται στο όραμα τους. Επίσης, το DALL-E 3 έχει τη δυνατότητα να παράγει εικόνες με μοναδικά διαφορετικά καλλιτεχνικά στυλ.

Οι άλλοι δύο τομείς σχετίζονται με την ασφάλεια και το ηθικό σκέλος αυτών των διεργασιών. Κάθε εικόνα που παράγεται από το Bing Chat συνοδεύεται από ένα «αόρατο ψηφιακό watermark» που περιλαμβάνει την ημερομηνία και την ώρα παραγωγής. Ακόμη, έχει προστεθεί ένα νέο σύστημα ελέγχου για την άμεση αφαίρεση ακατάλληλου περιεχομένου (γυμνό, βία, παράνομες ενέργειες, ρητορική μίσους κλπ.) και δεν υποστηρίζεται η παραγωγή εικόνων που απεικονίζουν δημόσια πρόσωπα (π.χ. δεν μπορείς να ζητήσεις παραγωγή εικόνας με τον Πάπα).

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή