Εντυπωσιακές εικόνες από το ιστορικό πέρασμα του Orion από τη Σελήνη

22


Πέρασε μία εβδομάδα από την απόλυτα επιτυχημένη εκτόξευση της αποστολής Artemis I με την βοήθεια του πανίσχυρου πυραύλου SLS (Space Launch System) και το μη – επανδρωμένο διαστημικό σκάφος – κάψουλα Orion έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα τρομερά κοντινό πέρασμα από την επιφάνεια της Σελήνης (σε ύψος μόλις 130km), έχει φτάσει στην πιο μακρινή απόσταση όλων των εποχών για σκάφος που θα μεταφέρει πλήρωμα και φυσικά στέλνει διαρκώς πίσω στη Γη εντυπωσιακές λήψεις από τις κάμερες του.

Η αποστολή Artemis I πραγματοποιήθηκε μετά από πολλές καθυστερήσεις και επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της Ανθρωπότητας στη Σελήνη με επανδρωμένο σκάφος. Στην παρούσα φάση το Orion μεταφέρει τρία ανδρείκελα με ενσωματωμένους αισθητήρες για την μέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας, ενώ στόχος της αποστολής είναι να ελεγχθούν πλήρως τα συστήματα της κάψουλας και να διενεργηθούν διάφορα πειράματα.

Το Orion αναμένεται ότι θα προσθαλασσωθεί στη Γη στις 11 Δεκεμβρίου 2022. Θα ακολουθήσει η επανδρωμένη αποστολή Artemis II λογικά μέσα στο 2024, η οποία δεν θα προσεληνωθεί, και αν όλα πάνε καλά η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή Artemis III θα δώσει ξανά την ευκαιρία σε αστροναύτες να περπατήσουν στη Σελήνη μετά την αποστολή Apollo 17 του 1972.

Έχουμε ακόμα αρκετό καιρό για αυτά, οπότε για την ώρα ας απολαύσουμε τις εικόνες που έστειλε το Orion πίσω στη Γη μέσα από τα επίσημα videos της NASA:

https://www.youtube.com/watch?v=TAMCQ-3FdQI

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή