Εντυπωσιακό: Βρετανός πρώην πεζοναύτης πετά (κανονικά) με στολή Iron Man [βίντεο]

11


Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που καταγράφει την απίστευτη πτήση ενός πρώην πεζοναύτη με μια φουτουριστική στολή σ’ έναν από τους δυσκολότερους στίβους μάχης των βρετανικών επίλεκτων δυνάμεων.

Ο εφευρέτης και διευθύνων σύμβουλος της Gravity Industries Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ παρουσίασε το κοστούμι του, που θυμίζει τη στολή του Ιron Man, όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ, στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο Λίμπστοουν του Ντέβον, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του τους επίσημους.

Ο 39χρονος έστησε την εταιρεία του το 2017 και έκτοτε κάνει επιδείξεις ανά την υφήλιο του δημιουργήματός του ονόματι Daedalus Mark1, μιας στολής με έξι στροβιλοκινητήρες -δύο στην ράχη και από δύο σε κάθε χέρι- που επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει μια ελεγχόμενη πτήση με ταχύτητα έως και 80χλμ/ώρα (!) και τεράστια ελευθερία κινήσεων.

Έτσι έκανε και στο κέντρο εκπαίδευσης του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ντέβον, όπου πέταξε -σε χρόνο… dt- πάνω από όλα τα εμπόδια του στίβου μάχης, που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή των ικανοτήτων των νεοσύλλεκτων.

Προς το παρόν, πάντως, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ, το ΠΝ της χώρας δεν σχεδιάζει να αγοράσει τέτοιες στολές, αν και οι στρατιωτικές εφαρμογές τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Μέχρι να το αποφασίσουν οι κεφαλές στο υπουργείο Άμυνας, ο Μπράουνινγκ θα έχει το χρόνο να λύσει το πρόβλημα του… θορύβου της στολής (που ακυρώνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού) και να αυξήσει την διάρκεια των πτήσεων.





Πηγή