Εξηγεί γιατί η εξαγορά της Activision Blizzard είναι καλή για όλους

9


Η διστακτικότητα που δείχνουν οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να εγκρίνουν την εξαγορά της Activision Blizzard, αλλά και οι ενέργειες που πραγματοποιεί η αντίπαλη πλευρά (βλ. Sony) οδήγησαν την Microsoft στην απόφαση να στήσει μια ξεχωριστή ιστοσελίδα όπου και εξηγεί πως θα επωφεληθεί συνολικά η βιομηχανία του gaming, συμπεριλαμβανομένων των gamers, από αυτό το deal.

Οι gamers και οι developers βρίσκονται στο επίκεντρο του Xbox. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να παίζει παιχνίδια οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε συσκευή. Και οι developers αξίζουν να έχουν περισσότερες επιλογές για την ανάπτυξη, την διανομή και την κερδοφορία από τα παιχνίδια τους. Όταν το καταφέρουμε αυτό, θα είμαστε όλοι κερδισμένοι. Γι’ αυτό θελουμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η συμφωνία δεν η θα ωφελήσει μόνο την ίδια που θα πάρει στα χέρια της τα IPs της Activision Blizzard, ούτε μόνο την τελευταία που θα «τσεπώσει» σχεδόν $70 δις. Οι gamers θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερες συσκευές, περισσότερες επιλογές για το που και πως θα αγοράζουν και παίζουν, καθώς και εναλλακτικές επιλογές από τις κυρίαρχες πλατφόρμες gaming.

Από την άλλη, για τους developers η προσθήκη ενός τόσο μεγάλου ονόματος στην πλατφόρμα της Microsoft θα οδηγήσει σε καλύτερες συμφωνίες, υψηλότερα ποσοστά κέρδους και μεγαλύτερη ευελιξία στην χρήση εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών χάριν στους κανόνες λειτουργίας του καταστήματος της Microsoft.

Η εταιρεία δεν διστάζει να αναφερθεί και στους μεγάλους ανταγωνιστές της κάνοντας λόγο για ιστορική συμφωνία που θα ωφελήσει τον ανταγωνισμό στον τομέα του mobile gaming όπου «κυριαρχούν μερικοί μεγάλοι παίκτες», αλλά και στον τομέα του παραδοσιακού gaming όπου «οι Sony και Nintendo θα παραμείνουν τα μεγαλύτερα ονόματα». Επιπλέον, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στον εργασιακό τομέα και θα ενισχυθούν οι επενδύσεις της Microsoft σε studios και δημιουργικά οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.

[Xbox]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή