Επίσημα η νέα εντυπωσιακή ναυαρχίδα της εταιρείας

29


Η Sony ανακοίνωσε επίσημα τη νέα ναυαρχίδα της, με το Sony Xperia 1 IV να διατηρεί τον σχεδιασμό του προηγούμενου μοντέλου και να προσφέρει στον χρήστη την αφρόκρεμα της εποχής από πλευράς hardware. Η εταιρεία έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στους τομείς της κάμερας και του ήχου, ενώ σημειώνει πως είναι πιο άνετο στο κράτημα και προστατεύεται από επικάλυψη Gorilla Glass Victus εμπρός και πίσω.

Το Sony Xperia 1 IV διαθέτει οθόνη 6.5’’ OLED 4K με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, απόκριση στην αφή στα 240Hz, υποστήριξη BraviaHDR σε πραγματικό χρόνο και 50% υψηλότερη φωτεινότητα σε σύγκριση με το Xperia 1 III για μεγαλύτερη ευκρίνεια στο φως της ημέρας. Η αναλογία εικόνας είναι και πάλι 21:9, επομένως, έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά μακρόστενο smartphone που μάλιστα δεν διαθέτει notch ή οπή μιας και η εμπρόσθια κάμερα παραμένει τοποθετημένη στο πολύ μικρό bezel της επάνω πλευράς.

Από πλευράς τεχνολογιών που ενισχύουν την multimedia εμπειρία η Sony αναφέρει την X1 Mobile engine που βελτιώνει την αντίθεση, τα χρώματα και την καθαρότητα ακόμα και στο περιεχόμενο που streamάρεται στην οθόνη, καθώς και μια τρομερά βελτιωμένη ποιότητα ήχου χάριν στα Dolby Atmos, DTS και LDAC.

Κατά τ’ άλλα, το Sony Xperia 1 IV προσφέρει στον χρήστη επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen1, 12GB μνήμη RAM, 256GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με microSD), τριπλή κάμερα 12MP 1/1.7’’ OIS/AF (4K video 120fps) + 12MP 1/2.5’’ ultrawide AF + 12MP 1/3.5’’ telephoto OIS/AF + iToF (οπτικά ZEISS), εμπρόσθια κάμερα 12MP 1/2.9’’, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, NFC, 5G, λειτουργικό σύστημα Android 12, μπαταρία 5000mAh με υποστήριξη φόρτισης στα 30W (0-50% σε 30 λεπτά), ηχεία stereo, υποδοχές USB-C και 3.5mm για ακουστικά, ενώ έχει πάχος μόλις 8.2mm και ζυγίζει 185gr. Η κατασκευή είναι πιστοποιημένη στα πρωτόκολλα IP65/68 για προστασία από νερό και σκόνη.

Ειδικά για τον τηλεφακό αξίζει να αναφέρουμε πως έχει επανασχεδιαστεί για να προσφέρει στον χρήστη συνεχόμενο οπτικό zoom (3.5x έως 5x). Όλες οι κάμερες υποστηρίζουν το Optical SteadyShot mode και τις λειτουργίες Flawless Eye, Eye AF, 20fps burst mode με ενεργό το HDR κ.ά. Επίσης, η εμπρόσθια κάμερα υποστηρίζει λήψη 4K video με ενεργό HDR στα 30fps, αλλά λείπει η αυτόματη εστίαση. Στο σώμα του Sony Xperia 1 IV υπάρχει και πάλι ξεχωριστό κουμπί – κλείστρο για την κάμερα.

Το Sony Xperia 1 IV αναμένεται στα μέσα Ιουνίου σε τιμή €1399 και δεν συμπεριλαμβάνεται φορτιστής στο πακέτο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή