Επίσημα η νέα επικάλυψη για αντοχή σε τσιμέντο και άσφαλτο

20


Η Corning προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του Gorilla Glass Victus 2, της νέας επικάλυψης για προστασία οθόνης, η οποία αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα νέων συσκευών που θα κυκλοφορήσουν από τις αρχές του 2023.

Αυτή τη φορά η εταιρεία αφήνει στην άκρη τα συνήθως ήπια πατώματα που έχουμε στα σπίτια και τα γραφεία μας, και επικεντρώνεται στις σκληρές συνθήκες των εξωτερικών χώρων (τσιμέντο, άσφαλτος, πέτρα κλπ.) όπου μια ενδεχόμενη πτώση του smartphone ή του tablet ισοδυναμεί με σοβαρή ζημιά για την οθόνη.

Σύμφωνα με την Corning, το Gorilla Glass Victus 2 έχει αναπτυχθεί λαμβάνοντας υπόψιν τους εξωτερικούς χώρους, αλλά και το γεγονός ότι τα smartphones έχουν γίνει πιο βαριά και πιο μεγάλα σε σύγκριση με την προηγούμενη 5ετία. Αυτές οι αυξήσεις έχουν ως αποτέλεσμα η οθόνη να δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε μια πτώση, άρα είναι ευκολότερα να υποστεί βλάβη. Για το Gorilla Glass Victus 2 δηλώνει ότι μπορεί να αντέξει από πτώσεις ύψους 1 μέτρου επάνω σε τσιμέντο και από πτώσεις 2 μέτρων σε άσφαλτο.

Το να σπάσει η οθόνη είναι ομολογουμένως μια πολύ σοβαρή ζημιά, αλλά εξίσου ενοχλητικό είναι να γεμίζει γρατζουνιές. Η Corning αναφέρει ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις στην κατασκευή μιας προστατευτικής επικάλυψης, αλλά κατάφερε να διατηρήσει την ίδια ανθεκτικότητα απέναντι στις γρατζουνιές. Θα το δούμε στην πράξη σχετικά σύντομα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή