Επίσημα η νέα compact mirrorless κάμερα της εταιρείας

21


Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία της EOS R100, μιας μηχανής ειδικά σχεδιασμένης για όσους θέλουν να διαφυλάξουν στιγμιότυπα από τον ποιοτικό χρόνο που περνούν με την οικογένεια και τους φίλους τους· είναι η ιδανική επιλογή για την αποτύπωση ιδιαίτερων περιστάσεων και αναμνήσεων που θα παραμείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Με αισθητήρα APS-C ανάλυσης 24,1 megapixel και σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF σε ένα ελαφρύ σώμα μικρών διαστάσεων, η EOS R100 είναι ιδανική για λήψεις εν κινήσει, καθώς συνδυάζει εύκολο χειρισμό και εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Μαζί με τη μηχανή ανακοινώνεται ο RF 28mm F2.8 STM, ο μικρότερος και ελαφρύτερος φακός της Canon στη σειρά RF, καθώς και το OC-E4A, ένα νέο καλώδιο επέκτασης υποδοχής αξεσουάρ για το πέλμα πολλαπλών λειτουργιών της Canon.

Αιχμαλωτίστε κάθε στιγμή

Η EOS R100 διαθέτει έναν αισθητήρα APS-C 24,1 megapixel, ο οποίος είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από αυτούς που υπάρχουν στα κορυφαία smartphone, παρέχοντας σημαντικά αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και βίντεο. Όχι μόνο προσφέρει άψογο χρώμα και απίστευτη λεπτομέρεια, αλλά και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού και να επιτυγχάνουν όμορφο, αυθεντικό bokeh όπου το φόντο θολώνει ομαλά, αναδεικνύοντας το θέμα.

Ενσωματώνοντας τις έξυπνες τεχνολογίες αυτόματης εστίασης της σειράς EOS R, η EOS R100 διαθέτει το σύστημα Dual Pixel CMOS AF για γρήγορη και ακριβή ανίχνευση των θεμάτων, παρακολουθώντας τα μάτια των ανθρώπων όταν χρησιμοποιείται είτε το σκόπευτρο είτε η οθόνη LCD, συμβαδίζοντας με τη δράση και εστιάζοντας σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Με ρυθμό συνεχούς λήψης που φτάνει τα 6,5fps στην κατάσταση One Shot AF και τα 3,5fps στην κατάσταση Συνεχούς AF, η EOS R100 διευκολύνει σημαντικά την αποτύπωση κάθε ξεχωριστής στιγμής.

Η EOS R100 έχει καλύτερες επιδόσεις βίντεο από ένα smartphone ή μια DSLR, καθώς προσφέρει βίντεο 4K 25p, ενσωματώνοντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος EOS R σε μια εύχρηστη μηχανή βασικού επιπέδου. Έχει επίσης δυνατότητα εγγραφής βίντεο Full HD στα 60fps και 120fps σε ανάλυση 720p, που είναι ιδανικά για αναπαραγωγή με ομαλή αργή κίνηση – ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εφέ για δημιουργικό περιεχόμενο από τις διακοπές. Το αξιόπιστο σύστημα Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει επίσης ανίχνευση προσώπων και παρακολούθηση ματιών κατά την εγγραφή σε Full HD.

Απελευθερώστε τις δυνατότητές σας

Η ιδιαίτερα φορητή EOS R100 είναι μικρότερη και ελαφρύτερη από μια παραδοσιακή DSLR (ζυγίζει μόλις 356g), γεγονός που την καθιστά ιδανική για όσους θέλουν να φωτογραφίζουν εν κινήσει. Η άνετη λαβή, το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, οι εύχρηστοι μηχανισμοί ελέγχου και το περιβάλλον χειρισμού με καθοδήγηση βήμα προς βήμα δίνουν στους χρήστες τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνουν οι φωτογράφοι της οικογένειας, χωρίς να χρειάζονται επαγγελματικές γνώσεις. Αυτό υποστηρίζεται από την κατάσταση Δημιουργικής υποβοήθησης, η οποία διευκολύνει την προσαρμογή του φλουταρίσματος του φόντου, της φωτεινότητας, της αντίθεσης και της ισορροπίας χρωμάτων.

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να πειραματιστούν με μια σειρά ευέλικτων αξεσουάρ, όπως καινοτόμους φακούς RF, μικρόφωνα και φλας Speedlite, για ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες. Ειδικότερα, η συμβατότητα με τους φακούς RF και RF-S της Canon σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να φτάσουν πιο μακριά και να δοκιμάσουν δημιουργικές προσεγγίσεις με γρήγορα διαφράγματα.

Απρόσκοπτη σύνδεση και κοινή χρήση

Η συνδεσιμότητα Wi-Fi και η συνεχώς ενεργή επικοινωνία Bluetooth® επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν πανεύκολα εικόνες και βίντεο στο smartphone τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect για άμεση κοινοποίηση του υλικού τους. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να χειρίζονται τη μηχανή από απόσταση, ενώ η σύνδεση Bluetooth προσφέρει απλό έλεγχο με το τηλεχειριστήριο BR-E1 ή ένα smartphone – ιδανική δυνατότητα για ομαδικές φωτογραφίες και βίντεο.

Παρουσιάζουμε τον μικρότερο και ελαφρύτερο σταθερό φακό RF της Canon

Ο RF 28mm F2.8 STM είναι ένας full frame σταθερός φακός RF τύπου «pancake», με εξαιρετικά μικρές διαστάσεις και βάρος. Σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συνδυάζεται τέλεια με μηχανές όπως η EOS R8 που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Μπορεί να χωρέσει εύκολα σε οποιαδήποτε τσάντα εξοπλισμού ή να χρησιμοποιηθεί αντί για καπάκι σώματος, γεγονός το οποίο τον καθιστά ιδανικό για φωτογραφία ταξιδιωτικών θεμάτων και δρόμου εν κινήσει.

Η ευέλικτη εστιακή απόσταση 28mm και το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα F2.8 σημαίνουν ότι είναι κατάλληλος για ποικιλία σεναρίων λήψης. Το γρήγορο διάφραγμα διευκολύνει τις λήψεις με ασθενή φωτισμό και επιτυγχάνει μικρό βάθος πεδίου, θολώνοντας το περιβάλλον και αναδεικνύοντας το θέμα. Ο RF 28mm F2.8 STM περιλαμβάνει έναν συνδυαστικό δακτύλιο ελέγχου και εστίασης, ο οποίος δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόζουν εύκολα τις ρυθμίσεις και να αλλάζουν γρήγορα σε χειροκίνητη εστίαση, αν χρειαστεί. Επιπλέον, ο κινητήρας STM συμβάλλει στη μείωση του θορύβου κατά την αυτόματη εστίαση και στις ομαλές μεταβάσεις μεταξύ θεμάτων.

Ο συνδυασμός ενός σώματος EOS R και ενός φακού RF της Canon επιτρέπει την εφαρμογή μιας ποικιλίας επιλογών διόρθωσης που βοηθούν τους αρχάριους φωτογράφους και κινηματογραφιστές, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα εικόνας και επιτρέποντας τη σχεδίαση φακών με μικρότερες διαστάσεις. Η μελετημένη τοποθέτηση των τριών ασφαιρικών οπτικών στοιχείων υψηλής ακρίβειας από χυτευμένο πλαστικό συμβάλλει στην επίτευξη εξαιρετικής οπτικής απόδοσης και μικρών διαστάσεων, διατηρώντας παράλληλα τον αριθμό των στοιχείων στο ελάχιστο.

Ως μια οικονομικά προσιτή επιλογή με εξαιρετικά μικρές διαστάσεις και χαμηλό βάρος, ο RF 28mm F2.8 STM διευρύνει την γκάμα των προηγμένων σταθερών φακών της Canon για χρήστες του συστήματος EOS R, η οποία περιλαμβάνει επίσης:

  • RF 16mm F2.8 STM
  • RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
  • RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
  • RF 50mm F1.8 STM
  • RF 85mm F2 MACRO IS STM

Πρόσθετη ευελιξία με το νέο Canon OC-E4A

Το OC-E4A είναι το νέο καλώδιο της Canon για το πέλμα πολλαπλών λειτουργιών που διαθέτουν πολλές μηχανές του συστήματος EOS R, το οποίο επιτρέπει την τοποθέτηση της νέας προηγμένης σειράς αξεσουάρ μακριά από την υποδοχή σύνδεσης της μηχανής. Δίνει τη δυνατότητα χρήσης των αξεσουάρ πολλαπλών λειτουργιών, όπως τα Speedlite, εκτός μηχανής, για σωστό φωτισμό κατά τη λήψη με κατακόρυφο προσανατολισμό ώστε να αποφεύγονται οι σκιές και το φαινόμενο των κόκκινων ματιών. Το OC-E4A μπορεί επίσης να παρέχει ισχύ σε συσκευές όπως μικρόφωνα και έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει τη χρήση του με τον φακό RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE. Το OC-E4A είναι συμβατό με τις Canon EOS R3, EOS R6 Mark II, EOS R7, EOS R8, EOS R10, EOS R50 και EOS R5 C.

Η EOS R100 θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Ιουνίου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή