Επίσημα η φορητή Android συσκευή για game streaming

12


Όπως αναμενόταν, η Logitech παρουσίασε επίσημα σήμερα τη δική της φορητή παιχνιδοκονσόλα με ονομασία Logitech G CLOUD, την οποία θα χαρακτηρίζαμε καλύτερα ως ένα mid-range Android tablet που προσφέρει πρόσβαση σε cloud gaming υπηρεσίες για να streamάρεις σε αυτό τα αγαπημένα σου παιχνίδια.

Το Logitech G CLOUD διαθέτει οθόνη αφής 7’’ IPS FHD (1920 x 1080) με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 60Hz, επεξεργαστή Snapdragon 720G, 4GB μνήμη RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο (επέκταση με microSD), dual-band WiFi 5, Bluetooth 5.1, ηχείο stereo, λειτουργικό σύστημα Android 11, μπαταρία 6000mAh, υποδοχές USB-C και 3.5mm για ακουστικά, ενώ ζυγίζει μόλις 463gr. 

Από εκεί και πέρα, αυτό που το διαφοροποιεί από τα κλασικά Android tablets είναι η εμφάνιση που θυμίζει το Nintendo Switch ή το Steam Deck, με d-pad, αναλογικά joysticks, trigger buttons, bumpers, home button και G button για άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις που αφορούν το gaming. Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι το game streaming δεν υποστηρίζεται μέσω σύνδεσης σε δίκτυο 4G/5G, αλλά είναι native η εμπειρία gaming στα Xbox Cloud Gaming και Nvidia GeForce NOW.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πραγματικό selling point για το Logitech G CLOUD, η εταιρεία θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσεις περίπου €350 για μια συσκευή που δεν θα σε ενοχλεί με ειδοποιήσεις, θα σου προσφέρει όλα τα controls μιας φορητής παιχνιδοκονσόλας, native εφαρμογές των δημοφιλέστερων game streaming υπηρεσιών, αλλά και τεράστια αυτονομία που αγγίζει τις 12 ώρες με μία φόρτιση.

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να πείσει τους gamers ή θα ήταν προτιμότερο να ανεβάσεις το κασέ λίγο περισσότερο για ένα σαφέστατα πιο ισχυρό Steam Deck;

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή