Επίσημα το σημαντικά βελτιωμένο fitness tracker της Google

21


Στην εκδήλωση της 4ης Οκτωβρίου 2023 περιμένουμε να δούμε μαζί με τα Pixel 8 και Pixel 8 Pro το νέο Pixel Watch 2 της Google. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως η εταιρεία έχει στην κατοχή και την Fitbit, και μάλιστα ανακοίνωσε επίσημα το νέο Fitbit Charge 6 με βελτιωμένες λειτουργίες παρακολούθησης της ευεξίας του χρήστη, καθώς και βαθύτερη επικοινωνία με τις υπηρεσίες της (π.χ. YouTube Music, Google Pay και Google Maps).

Το Fitbit Charge 6 διαθέτει οθόνη 1.04’’ AMOLED με λειτουργία Always-On (AOD) και η κατασκευή του έγινε με χρήση αλουμινίου, γυαλιού και ειδικής ρητίνης, ενώ έχει τοποθετηθεί νέο κουμπί απτικής ανάδρασης στην αριστερή πλευρά για την διαχείριση του fitness tracker.

Η Google τοποθέτησε νέο οπτικό αισθητήρα παρακολούθησης του καρδιακού παλμού που σε συνδυασμό με τους νέους ηλεκτρικούς αισθητήρες και τους εξειδικευμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης θα προσφέρουν πάνω από 60% πιο ακριβή καταμέτρηση σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Επίσης, θα είναι εφικτό να πραγματοποιήσεις σύζευξη του Fitbit Charge 6 με πληθώρα μηχανημάτων γυμναστικής για να λαμβάνεις δεδομένα που αφορούν τον καρδιακό παλμό κατά την διάρκεια της προπόνησης σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, το Fitbit Charge 6 προσφέρει λειτουργίες παρακολούθησης του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (SpO2), δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), παρακολούθηση ύπνου, στρες και ρυθμού αναπνοής. Περιλαμβάνει υποστήριξη για περισσότερα από 40 προγράμματα εκγύμνασης με ανάλυση του μέγιστου όγκου οξυγόνου (VO2 Max), υποστηρίζει την διαχείρηση αναπαραγωγής περιεχομένου από το YouTube Music, εμφανίζει οδηγίες πλοήγησης από το Google Maps και επιτρέπει την εκτέλεση ανέπαφων πληρωμών χάριν στο ενσωματωμένο NFC chip.

Η κατασκευή του είναι ανθεκτική στο νερό σε πίεση έως 5ATM, διαθέτει ενσωματωμένη κεραία GPS/GLONASS και η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία έως 7 ημερών σε φυσιολογικές συνθήκες χρήσης.

Το Fitbit Charge 6 θα κυκλοφορήσει σε αποχρώσεις Obsidian, Coral και Porcelain στα €160.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή