Categories: Mobile

Επίσημα το smartwatch της Google με εντυπωσιακό σχεδιασμό και ενσωμάτωση του Fitbit


Επίσημα αποκαλυπτήρια και για το πολυαναμενόμενο Pixel Watch της Google, παρέα με τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro, το οποίο σε κερδίζει με την εμφάνιση του, αλλά από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών δεν το λες και επαναστατικό σε σύγκριση με τις προτάσεις των άλλων κατασκευαστών.

Με την πρώτη ματιά βλέπουμε μια εντυπωσιακή κυκλική οθόνη και στην δεξιά πλευρά την περιστρεφόμενη κορώνα στο κέντρο και από επάνω της ένα φυσικό κουμπί που εξέχει ελάχιστα από το υπόλοιπο σώμα. Τα λουράκια είναι αποσπώμενα και η Google έχει δημιουργήσει έναν δικό της μηχανισμό για την ενσωμάτωση τους έτσι ώστε να φαίνεται σαν ενιαία κατασκευή. Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες για την παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας και έχει χρησιμοποιηθεί γυαλί με επικάλυψη Gorilla Glass εμπρός και πίσω.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, το Pixel Watch έρχεται με οθόνη AMOLED 3D 320ppi που προστατεύεται από επικάλυψη Gorilla Glass 5, καλύπτει 100% την χρωματική γκάμα DCI-P3, διαθέτει λειτουργία Always-On και η μέγιστη φωτεινότητα της φτάνει τα 1000nits. Στο hardware υπάρχει επεξεργαστής Samsung Exynos 9110, 2GB μνήμη RAM, 32GB αποθηκευτικός χώρος eMMC, πυξίδα, αλτίμετρο, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, οπτικός αισθητήρας μέτρησης καρδιακού παλμού, αισθητήρας μέτρησης κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, αισθητήρας ηλεκτροκαρδιογραφήματος και αισθητήρας ambient light, κεραίες Bluetooth 5.0, WiFi 3, επιλογή για 4G/LTE, NFC, GPS και ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 294mAh και προσφέρει αυτονμία μίας ημέρας, ενώ φορτίζεται μέσω μαγνητικής βάσης με USB-C (0-100% σε 80 λεπτά).

Η Google έδωσε την μεγαλύτερη προσοχή στο λογισμικό και τις λειτουργίες, φροντίζοντας να ενσωματώσει στοιχεία της Fitbit που την εξαγόρασε το 2019. Το Pixel Watch τρέχει την έκδοση Wear OS 3.5 και είναι συμβατό μόνο με συσκευές Android (8.0+), άρα ξεχνάμε τα iPhone. Εκτός από την παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας, το Pixel Watch θα προσφέρει την δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων, ελέγχου διευθύνσεων, mobile πληρωμές μέσω Google Wallet, διαχείριση με φωνητικές εντολές των IoT συσκευών μέσω του νέου Google Home και του ψηφιακού βοηθού Google Assistant, καθώς και δωρεάν χρήση του Fitbit Premium (περιλαμβάνει workouts, αναφορές υγείας και ευεξίας κλπ.) για 6 μήνες. Αργότερα μέσα στο 2023 θα έρθει αναβάθμιση για την αναγνώριση πτώσεων και την αυτόματη κλήση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το Pixel Watch θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ σε τιμές $349.99 (WiFi) και $399.99 (WiFi + LTE).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Viral η επική… τούμπα του ρομπότ Σοφία στη Θεσσαλονίκη

Viral η επική… τούμπα του ρομπότ Σοφία στη Θεσσαλονίκη - Newsbeast play Δεν διανύει την…

7 ώρες ago

Το ρομπότ Σοφία έθεσε νέο… κρητικό Ζήτημα – «Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν αυτόνομο κρατίδιο»

Το ρομπότ Σοφία έθεσε νέο… κρητικό Ζήτημα – «Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν αυτόνομο…

9 ώρες ago

Εκδήλωση στις 7 Μαΐου 2024 για τα νέα wearables και όχι μόνο

Όπως το περιμέναμε εδώ και αρκετές ημέρες, η Huawei ανακοίνωσε επίσημα ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση…

11 ώρες ago

Ταυτόχρονο download δύο εφαρμογών στη νέα αναβάθμιση του Google Play Store

Μέχρι τώρα, το Google Play Store δεν σας επέτρεπε να κατεβάζετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Έπρεπε…

12 ώρες ago

Σπάνια συνέντευξη αυτόπτη μάρτυρα που είδε την πρώτη απόπειρα απογείωσης των αδερφών Wright! [Video]

Εν έτει 2024 και παρόλη αυτήν την τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων 3 δεκαετιών ακόμα δυσκολευόμαστε…

12 ώρες ago

Η NASA μας δείχνει μια γιγαντιαία λίμνη από λάβα στην επιφάνεια της Ιούς [Video]

Η NASA ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια λίμνη λάβας στην επιφάνεια της Ιούς. Η λίμνη ανακαλύφθηκε…

13 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.