Επίσημα το smartwatch της Google με εντυπωσιακό σχεδιασμό και ενσωμάτωση του Fitbit

6


Επίσημα αποκαλυπτήρια και για το πολυαναμενόμενο Pixel Watch της Google, παρέα με τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro, το οποίο σε κερδίζει με την εμφάνιση του, αλλά από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών δεν το λες και επαναστατικό σε σύγκριση με τις προτάσεις των άλλων κατασκευαστών.

Με την πρώτη ματιά βλέπουμε μια εντυπωσιακή κυκλική οθόνη και στην δεξιά πλευρά την περιστρεφόμενη κορώνα στο κέντρο και από επάνω της ένα φυσικό κουμπί που εξέχει ελάχιστα από το υπόλοιπο σώμα. Τα λουράκια είναι αποσπώμενα και η Google έχει δημιουργήσει έναν δικό της μηχανισμό για την ενσωμάτωση τους έτσι ώστε να φαίνεται σαν ενιαία κατασκευή. Στο πίσω μέρος υπάρχουν οι αισθητήρες για την παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας και έχει χρησιμοποιηθεί γυαλί με επικάλυψη Gorilla Glass εμπρός και πίσω.

Από πλευράς χαρακτηριστικών, το Pixel Watch έρχεται με οθόνη AMOLED 3D 320ppi που προστατεύεται από επικάλυψη Gorilla Glass 5, καλύπτει 100% την χρωματική γκάμα DCI-P3, διαθέτει λειτουργία Always-On και η μέγιστη φωτεινότητα της φτάνει τα 1000nits. Στο hardware υπάρχει επεξεργαστής Samsung Exynos 9110, 2GB μνήμη RAM, 32GB αποθηκευτικός χώρος eMMC, πυξίδα, αλτίμετρο, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, οπτικός αισθητήρας μέτρησης καρδιακού παλμού, αισθητήρας μέτρησης κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, αισθητήρας ηλεκτροκαρδιογραφήματος και αισθητήρας ambient light, κεραίες Bluetooth 5.0, WiFi 3, επιλογή για 4G/LTE, NFC, GPS και ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 294mAh και προσφέρει αυτονμία μίας ημέρας, ενώ φορτίζεται μέσω μαγνητικής βάσης με USB-C (0-100% σε 80 λεπτά).

Η Google έδωσε την μεγαλύτερη προσοχή στο λογισμικό και τις λειτουργίες, φροντίζοντας να ενσωματώσει στοιχεία της Fitbit που την εξαγόρασε το 2019. Το Pixel Watch τρέχει την έκδοση Wear OS 3.5 και είναι συμβατό μόνο με συσκευές Android (8.0+), άρα ξεχνάμε τα iPhone. Εκτός από την παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας, το Pixel Watch θα προσφέρει την δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων, ελέγχου διευθύνσεων, mobile πληρωμές μέσω Google Wallet, διαχείριση με φωνητικές εντολές των IoT συσκευών μέσω του νέου Google Home και του ψηφιακού βοηθού Google Assistant, καθώς και δωρεάν χρήση του Fitbit Premium (περιλαμβάνει workouts, αναφορές υγείας και ευεξίας κλπ.) για 6 μήνες. Αργότερα μέσα στο 2023 θα έρθει αναβάθμιση για την αναγνώριση πτώσεων και την αυτόματη κλήση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το Pixel Watch θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ σε τιμές $349.99 (WiFi) και $399.99 (WiFi + LTE).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή