Επίσημη η παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη της εταιρείας

12


Σειρά της Samsung να μπει στον χορό της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, με την εταιρεία να ανακοινώνει επίσημα στο πλαίσιο του Samsung AI Forum 2023 το δικό της AI μοντέλο που ονομάζεται Samsung Gauss. Η επιλογή του ονόματος έγινε για να τιμήσει τον μαθηματικό Carl Friedrich Gauss που διετύπωσε την Θεωρία της Κανονικής Κατανομής (ή Γκαουσιανή Κατανομή) που θεωρείται η ραχοκοκαλιά της Μηχανικής Μάθησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η ανάπτυξη του Samsung Gauss γίνεται από το τμήμα Samsung Research και για την ώρα χρησιμοποιείται μόνο από τους εργαζόμενους της εταιρείας για εσωτερική χρήση, αλλά σύντομα θα λανσαριστεί σε όλο τον κόσμο μέσω των μελλοντικών προϊόντων της Samsung. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τα Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code και Samsung Gauss Image, τρεις τομείς που υποδηλώνουν τις διαφορετικές χρήσεις της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης για κείμενο, κώδικα και εικόνα.

Σύμφωνα με τη Samsung, το Gauss Language είναι ένα μοντέλο που κατανοεί την γλώσσα και παράγει απαντήσεις, επομένως, θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγικότητα βοηθώντας σε διεργασίες όπως η σύνταξη των emails, η επεξεργασία κειμένου, οι περιλήψεις εγγράφων, οι μεταφράσεις και φυσικά η συγγραφή.

Το Samsung Gauss Code εξειδικεύεται στην γραφή κώδικα και μελλοντικά οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον βοηθό code.i για την γρήγορη και εύκολη ανάπτυξη λογισμικού μέσα από μια διαδραστική πλατφόρμα της εταιρείας.

Τέλος, το Samsung Gauss Image θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής εικόνας από γραπτές εντολές, με επιλογή για διάφορα στυλ, μετατροπή χαμηλής ανάλυσης σε υψηλή και προσθήκη νέων στοιχείων σε υπάρχουσες εικόνες.

Όλα τα εργαλεία του Samsung Gauss θα τρέχουν απευθείας επάνω στις συσκευές της εταιρείας (π.χ. στη σειρά Samsung Galaxy S24 που αναμένεται τον Ιανουάριο) προκειμένου να προστατεύεται η ιδιωτικότητα του χρήστη. Η Samsung αναφέρει ότι έχει δημιουργήσει μια νέα ομάδα AI Red Team που συνεισφέρει στο project τηρώντας τους ηθικούς κανόνες ανάπτυξης της AI σε όλα τα στάδια.

[Samsung]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή