Επίσημος ο νέος επεξεργαστής M4 της Apple

0


Η Apple παρουσίασε επίσημα τον επεξεργαστή M4, το νεότερο system on a chip για τη σειρά iPad Pro του 2024.

Η Apple ανέφερε ότι το M4 chip διαθέτει μια νέα CPU που περιλαμβάνει έως 10 πυρήνες με έως τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης και έξι πυρήνες βελτιστοποιημένης ενεργειακής συμπεριφοράς. Το M4 chip είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: μια με 9πύρηνη CPU (3 + 6) για τα νέα iPad Pro 256GB και 512GB, και μια με 10πύρηνη CPU (4+6) για τα iPad Pro 1TB και 2TB.

Το M4 chip είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία δεύτερης γενιάς 3nm και διαθέτει μια νέα μηχανή που αφορά την οθόνη. Παρέχει έως και 50% ταχύτερες επιδόσεις CPU σε σχέση με το M2 στο προηγούμενο iPad Pro και τετραπλάσιες επιδόσεις στο rendering.

Για την απόδοση στα παιχνίδια, το chip M4 διαθέτει Dynamic Caching που συμβάλλει στη σημαντική αύξηση της απόδοσης για απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές και παιχνίδια. Επιτρέπει επίσης για πρώτη φορά hardware accelerated τεχνολογία Ray Tracing στο iPad.

Τέλος, ο M4 περιλαμβάνει μια Neural Engine που τροφοδοτεί τις διεργασίες AI. Η Apple υποστηρίζει ότι πρόκειται για την πιο ισχυρή Neural Engine της εταιρείας, ικανή για 38 τρισεκατομμύρια πράξεις ανά δευτερόλεπτο και βοηθά τους χρήστες να ολοκληρώνουν γρήγορα εργασίες AI στο iPad Pro.

[Apple]



Πηγή