Επίσημο το πρότυπο WebAuthn για ασφαλή logins χωρίς passwords

8


Κατά τη διάρκεια του MWC 2019 είχαμε την επίσημη ανακοίνωση της FIDO Alliance για υποστήριξη του προτύπου FIDO2 από το Android OS, έτσι ώστε οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Google να μπορούν να πραγματοποιούν login σε εφαρμογές και ιστοσελίδες με βιομετρικά στοιχεία και όχι με passwords.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτό το πρότυπο θα οδηγήσει σταδιακά στην οριστική εξάλειψη των passwords, καθότι οι βιομετρικοί μηχανισμοί θεωρούνται πολύ πιο δύσκολο να χακαριστούν. Τώρα έχουμε την επισημοποιήση του προτύπου WebAuthn από τον οργανισμό W3C (World Wide Web Consortium) και ουσιαστικά μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Τώρα είναι ο καιρός για τις online υπηρεσίες και επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το πρότυπο WebAuthn για να ξεφύγουν από τα ευπαθή passwords και να βοηθήσουν τους χρήστες να ενισχύσουν την online ασφάλεια τους.

W3C

Τα κλειδιά FIDO προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα passwords, ειδικά για την είσοδο σε ιστοσελίδες, καθώς οι πληροφορίες είναι μοναδικές για κάθε μία από αυτές και δεν αποθηκεύονται ποτέ σε κανέναν server.

[via]



Πηγή