Επανήλθε το Facebook έπειτα από επτά ώρες -Τι οδήγησε στο ιστορικό blackout | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

14


Το μεγαλύτερο blackout στην ιστορία των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης έλαβε τέλος, αφού έπειτα από σχεδόν 7 ώρες στο «σκοτάδι», ο μεγαλύτερος τεχνολογικός «κολοσσός» παγκοσμίως, το Facebook, επανέρχεται σταδιακά σε λειτουργία.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν επανέλθει πλήρως οι λειτουργίες σε όλες τις πλατφόρμες, καθώς εντοπίζονται ακόμη ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο WhatsApp που βρίσκεται ακόμη εκτός σύνδεσης, ωστόσο φαίνεται ότι σιγά-σιγά τα προβλήματα που ταλαιπώρησαν δισεκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο μετά το πρωτοφανές «κρασάρισμα» του Facebook αρχίζουν να διορθώνονται.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του εξωτερικού, οι τεχνικοί επιχείρησαν «χειροκίνητη επαναφορά» στους σέρβερ της εταιρείας, η οποία εν τέλει φαίνεται ότι πέτυχε. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι «New York Times», ένα μικρό γκρουπ εργαζομένων εστάλη στο Κέντρο Δεδομένων του Facebook, στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, προκειμένου να προβούν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο δημοσίευμα της Daily Mail, μάλιστα, αναφέρεται ως αιτία της διακοπής ορισμένες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα συστήματα του Facebook, που αποδείχθηκαν λάθος και ότι δεν πρόκειται για κυβερνοεπίθεση στον τεχνολογικό «κολοσσό».

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα το οποίο οδήγησε στο blackout

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα φέρεται να εντοπίζεται στις αλλαγές που έγιναν στο πρωτόκολλο Border Gateway Protocol του Facebook. Το «BGP» επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών δρομολόγησης στο διαδίκτυο και μεταφέρει τους χρήστες στους ιστότοπους που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση, βοηθώντας τους να τα αναγνωρίσουν σε αυτό που είναι γνωστό ως Domain Naming System».

Ωστόσο, η Facebook τηρεί μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος, αφού δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την αιτία της διακοπής.

Το μήνυμα του εκπροσώπου Τύπου του Facebook μετά την επάνοδο της πλατφόρμας σε λειτουργία

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή