Επεκτείνει τη νέα AI-based μηχανή αναζήτησης σε 120 χώρες

10


Η Google ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση του Search Generative Experience (SGE) σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, την έκδοση δηλαδή της μηχανής αναζήτησης που είναι σημαντικά ενισχυμένη με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το SGE είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2023 τον περασμένο Μάιο και ήταν διαθέσιμο αρχικά μόνο στις ΗΠΑ ως πειραματικό project. Η εξέλιξη του, ωστόσο, είναι ραγδαία και μάλιστα η Google ενσωμάτωσε και αυτή εργαλείο παραγωγικής AI για μετατροπή κειμένου σε εικόνα πριν από λίγο καιρό.

Τώρα, η επέκταση σε 120+ χώρες παγκοσμίως αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη πως το SGE θα είναι έτοιμο στην πρώτη τελική του μορφή αρκετά νωρίτερα απ’ ό,τι υπολογίζαμε, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως η Google θα παρέχει πρόσβαση σε αυτό και μέσα από τις επίσημες εφαρμογές της για συσκευές Android και iOS στο κοντινό μέλλον. Επίσης, ενεργοποίησε και 4 επιπλέον γλώσσες (Ισπανικά, Πορτογαλικά, Κορεάτικα και Ινδονησιακά).

Στα νέα χαρακτηριστικά του SGE θα προστεθεί σύντομα η δυνατότητα να συνεχίζεις την συζήτηση με το AI απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης (follow-up), και όσο συνεχίζεις να εξερευνείς κάποιο θέμα θα βλέπεις παράλληλα τις προηγούμενες ερωτήσεις και τα αντίστοιχα αποτελέσματα αναζήτησης. Επιπλέον, ζητάς από το SGE να μεταφράσει μια πρόταση και κάποιες από τις λέξεις έχουν πολλαπλή σημασία, τότε θα σου τις υπογραμμίζει και πατώντας επάνω τους θα διευκρινίζεις αν συμφωνείς με την ερμηνεία τους.

Τέλος, όταν η αναζήτησή αφορά θέματα υγείας ή προγραμματισμού, συγκεκριμένες λέξεις θα επισημαίνονται και όταν αφήνεις απλά το mouse από επάνω τους θα εμφανίζεται μια προεπισκόπηση με τον ορισμό τους ή κάποια σχετική εικόνα.

Αν ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τις χώρες που έχουν πρόσβαση στο Google SGE θα διαπιστώσετε πως λείπουν αυτές της ΕΕ, πιθανότατα επειδή εκκρεμούν οι απαραίτητοι έλεγχοι περί ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή