Επιβεβαίωσε ότι παρακολουθεί και την δραστηριότητα των μη-μελών του κοινωνικού δικτύου

20


Το γεγονός ότι η Facebook παρακολουθεί και την online δραστηριότητα χρηστών του Internet που δεν ήταν ποτέ μέλη του κοινωνικού δικτύου της είναι κάτι που γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια (μέσω των Like buttons και των cookies στις ιστοσελίδες). Η κατάθεση, όμως, του Mark Zuckerberg ενώπιον του Κογκρέσου επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα την πρακτική της εταιρείας και οι εξηγήσεις που δόθηκαν σίγουρα δεν έπεισαν κανέναν.

Σε σχετική ερώτηση του γερουσιαστή Ben Lujan, ο Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι παρακολουθούν τη δραστηριότητα των μη-μελών για λόγους ασφαλείας, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο. Η πρακτική αυτή, όμως, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς ότι οι χρήστες έχουν συναινέσει για την πρόσβαση στα δεδομένα τους, αφού τα μη-μέλη του Facebook δεν γνωρίζουν καν ότι παρακολουθείται η δραστηριότητα τους.

Ο κ. Lujan τόνισε ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί για να λάβει την απάντηση πως η Facebook δεν έχει στα μελλοντικά σχέδια της την ανάπτυξη κάποιας μεθόδου που θα ενημερώνει τα μη-μέλη για τα δεδομένα που συλλέγει η εταιρεία για αυτούς. Οι αντιδράσεις σε αυτήν την αποκάλυψη ήταν πολλές και αρκετοί πιέζουν τη Facebook να διευκρινήσει πως ακριβώς εκμεταλλεύεται αυτά τα δεδομένα των μη-μελών.

[via]

 



Πηγή