Ερευνητές εντόπισαν το ψάρι με το διάφανο κεφάλι

46


Μία ομάδα του ινστιτούτου έρευνας Monterey Bay Aquarium (MBARI) στις ΗΠΑ εντόπισε στα ανοικτά της Καλιφόρνια το σπάνιο ψάρι barreleye.

«Δύο μικρές εσοχές, όπου μπορεί να είναι τα μάτια κανονικά σε ένα ψάρι, είναι στην πραγματικότητα τα οσφρητικά όργανα του barreleye. Tα μάτια του είναι δύο λαμπερές πράσινες σφαίρες πίσω από το πρόσωπό του που κοιτάζουν προς την κορυφή του κεφαλιού του», αναφέρει το MBARI.

Τα περίεργα πράσινα μάτια κοιτάζουν συνήθως ευθεία, κάτι που οι ερευνητές πιστεύουν ότι συμβαίνει λόγω της ικανότητας τους να αντιλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο την κίνηση ενός πιθανού θηράματος. Το barreleye ζει μεταξύ 600 και 800 μέτρων κάτω από την επιφάνεια (στα 200 μέτρα εξαφανίζεται το φως του ηλίου) και η θέαση του είδους του είναι εξαιρετικά σπάνια.

Σύμφωνα με το MBARI, τα ROV μηχανήματα κατέγραψαν περισσότερες από 27.600 ώρες βίντεο σε περισσότερες από 5.600 καταδύσεις και έχουν συναντήσει το barreleye μόνο εννέα φορές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή