Ετοιμάζει και αυτή το δικό της εργαλείο παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης

2


Μπορεί η Apple να μην αναφέρθηκε καθόλου στην τρέλα του AI στο πρόσφατο συνέδριο WWDC 2023 τον περασμένο Ιούνιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία έχει μείνει πίσω από τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι προφανές ότι δεν βιάζεται και πιθανότατα κρατά την επίσημη ανακοίνωση για όταν θα είναι πραγματικά έτοιμη να εισέλθει στον χώρο.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η Apple αναπτύσσει το δικό της εργαλείο παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης «Apple GPT» με στόχο να ανταγωνιστεί τις OpenAI, Microsoft, Google και Meta. Το project έχει κωδική ονομασία Ajax και η Apple έχει χτίσει το δικό της μεγάλο γλωσσικό μοντέλο βασισμένη στο σύστημα μηχανικής μάθησης Google JAX επάνω στο Google Cloud.

Ακόμη, η Apple είχε παύσει προσωρινά τις εσωτερικές δοκιμές του δικού της chatbot λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των παραγωγικών εργαλείων AI, αλλά τελικά το έχει θέσει στην διάθεση αρκετών υπαλλήλων της που πρώτα θα πρέπει να λάβουν ειδική άδεια για να το χρησιμοποιήσουν. Επίσης, κανένα παράγωγο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη λειτουργιών που αφορούν τους τελικούς χρήστες των προϊόντων-υπηρεσιών της Apple.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αναζητά με διάφορες αγγελίες τους κατάλληλους συνεργάτες για να δουλέψουν επάνω στην δική της παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη, όμως για την ώρα δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι περισσότερο ή έστω διαφορετικό από τα ChatGPT, Bard και Bing AI.

Δεν αποκλείεται πριν ολοκληρωθεί το 2023 να έχουμε κάποια σχετική επίσημη ενημέρωση ή/και παρουσίαση από την εταιρεία.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή