Εύκολος διαμοιρασμός των passwords με την οικογένεια σου

0


Η δυνατότητα διαμοιρασμού των κωδικών πρόσβασης στο Google Password Manager φημολογούνταν για αρκετό καιρό και πλέον έγινε επίσημη η λειτουργία από την εταιρεία. Με την ενημέρωση Μαΐου 2024 των Google Play Services (v24.20), η Google αποκάλυψε τη δυνατότητα διαμοιρασμού των κωδικών πρόσβασης στο Google Password Manager, αλλά μόνο με όσους συμμετέχουν στο οικογενειακό γκρουπ σας και όχι με οποιονδήποτε λογαριασμό Google.

Με αυτή τη νέα λειτουργία, μπορείτε πλέον να μοιράζεστε με ασφάλεια τους κωδικούς πρόσβασής σας με την οικογενειακή σας ομάδα στο Google Password Manager. Όταν μοιράζεστε έναν κωδικό πρόσβασης, τα μέλη της οικογένειάς σας θα λάβουν ένα αντίγραφό του στο Google Password Manager, έτοιμο για χρήση.

Η Google είχε δώσει στο παρελθόν μερικά παραδείγματα για το πώς αυτή η λειτουργία διαμοιρασμού κωδικού πρόσβασης θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε τη διαχείριση του παιδικού σταθμού μέσω ενός ενιαίου λογαριασμού ή ένα παιδί που δίνει στους γονείς του πρόσβαση στις σχολικές εργασίες. Ωστόσο, η λειτουργία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για την κοινή πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming, για παράδειγμα.

Με την τελευταία ενημέρωση των Google Play Services, η εταιρεία εισάγει επίσης νέα λειτουργία στο App Activity, που επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τη χρήση των εφαρμογών από τα παιδιά με διάφορες ρυθμίσεις χρονικών ορίων.

Από προεπιλογή, το Google System services ενημερώνει αυτόματα τη συσκευή σας, αλλά αν θέλετε να ελέγξετε αν η ενημέρωση συστήματος May 2024 Play βρίσκεται ήδη στη συσκευή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στην ενότητα Settings (Ρυθμίσεις)
  • Επιλέξτε Security & Privacy (Ασφάλεια και απόρρητο)
  • Επιλέξτε System & Updates (Σύστημα και ενημερώσεις)
  • Πατήστε Google Play System Update (Ενημέρωση συστήματος Google Play).

Μετά από αυτό, ανοίξτε το Google Password Manager και ελέγξτε αν έχετε λάβει μια προτροπή σχετικά με την οικογενειακή κοινή χρήση. Φαίνεται, όμως, ότι η Google αναπτύσσει αυτή τη λειτουργία σταδιακά, οπότε μην εκπλαγείτε αν δεν εμφανιστεί αμέσως μετά την εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης συστήματος Play.

[Google]



Πηγή