Ζητούνται…Αρειανοί για ετήσια αποστολή – προσομοίωση της NASA

0


Η NASA αναζητά εθελοντές για να συμμετάσχουν στην επόμενη προσομοίωση της μονοετούς αποστολής στην επιφάνεια του Άρη, προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωση των σχεδίων της υπηρεσίας για την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη από τον άνθρωπο. Η δεύτερη από τις τρεις προγραμματισμένες επίγειες αποστολές με την ονομασία CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την άνοιξη του 2025.

Κάθε αποστολή CHAPEA περιλαμβάνει ένα τετραμελές εθελοντικό πλήρωμα που ζει και εργάζεται μέσα σε έναν 3D printed βιότοπο 157 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Johnson Space Center της NASA στο Χιούστον. Ο οικότοπος, που ονομάζεται Mars Dune Alpha, προσομοιώνει τις προκλήσεις μιας αποστολής στον Άρη, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών των πόρων, των βλαβών του εξοπλισμού, των καθυστερήσεων στην επικοινωνία και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων πίεσης. Τα καθήκοντα του πληρώματος περιλαμβάνουν προσομοιωμένους διαστημικούς περιπάτους, ρομποτικές λειτουργίες, συντήρηση του ενδιαιτήματος, άσκηση και ανάπτυξη καλλιεργειών.

Η NASA αναζητά υγιείς και δραστήριους πολίτες ή μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ, οι οποίοι δεν καπνίζουν, είναι 30-55 ετών και γνωρίζουν άριστα την Αγγλική γλώσσα για την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών του πληρώματος και του ελέγχου της αποστολής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν έντονη επιθυμία για μοναδικές, ικανοποιητικές περιπέτειες και ενδιαφέρον για τη συμβολή στο έργο της NASA για την προετοιμασία του πρώτου ανθρώπινου ταξιδιού στον Άρη.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Η επιλογή του πληρώματος θα ακολουθήσει πρόσθετα τυπικά κριτήρια της NASA για τους υποψήφιους αστροναύτες. Απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε έναν τομέα STEM, όπως η Μηχανική, τα Μαθηματικά ή η Βιολογία, η Φυσική ή η Επιστήμη των Υπολογιστών, από αναγνωρισμένο ίδρυμα με τουλάχιστον δύο χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε STEM ή τουλάχιστον χίλιες ώρες πιλοτάρισμα αεροσκάφους. Θα ληφθούν επίσης υπόψη υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει διετή εργασία για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, έχουν ολοκληρώσει πτυχίο Ιατρικής ή πρόγραμμα δοκιμαστικού πιλότου. Με τέσσερα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, μπορούν να ληφθούν υπόψη υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση στρατιωτικού αξιωματικού ή πτυχίο επιστήμης σε τομέα STEM.

Υπάρχει αποζημίωση για τη συμμετοχή στην αποστολή. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου των υποψηφίων.

Καθώς η NASA εργάζεται για τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης παρουσίας για επιστημονικές ανακαλύψεις και εξερευνήσεις στη Σελήνη μέσω του project Artemis, οι αποστολές CHAPEA παρέχουν σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για την επικύρωση συστημάτων και την ανάπτυξη λύσεων για μελλοντικές αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη. Με το πρώτο πλήρωμα CHAPEA να έχει διανύσει περισσότερο από τα μισά της ετήσιας αποστολής του, η NASA χρησιμοποιεί την έρευνα που έχει αποκτηθεί μέσω των προσομοιωμένων αποστολών για να βοηθήσει στην ενημέρωση για την υγεία του πληρώματος και την υποστήριξη των επιδόσεων κατά τη διάρκεια των αποστολών στον Άρη.

Στο πλαίσιο της αποστολής Artemis της NASA, η υπηρεσία θα θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη επιστημονική εξερεύνηση στη Σελήνη, θα προσγειώσει την πρώτη γυναίκα, τον πρώτο έγχρωμο αστροναύτη και τον πρώτο διεθνή εταίρο αστροναύτη στη σεληνιακή επιφάνεια και θα προετοιμάσει ανθρώπινες αποστολές στον Άρη προς όφελος όλων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την αποστολή CHAPEA θα βρείτε εδώ.



Πηγή