Η απάντηση στην ερώτηση «ποιο laptop να αγοράσω»!

18


Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και το μυαλό όλων να είναι στις παραλίες και τις όμορφες βραδιές, αλλά ο καιρός περνά γρήγορα και αρκετοί φίλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως πλησιάζει η ώρα να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους για τη νέα σχολική – φοιτητική – επαγγελματική σεζόν.

Οι εποχές που ζούμε, βέβαια, είναι τρομερά περίεργες και δύσκολες για την πλειοψηφία των καταναλωτών, γι’ αυτό όταν έχουμε να κάνουμε με μια νέα αγορά laptop υπάρχει πάντοτε η ανάγκη η νέα συσκευή να συνδυάζει όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά που θα καλύπτουν όλη την γκάμα χρήσεων, είτε μιλάμε για μελέτη, είτε για διασκέδαση, είτε για εργασία.

Την λύση έρχεται να δώσει για άλλη μια φορά η HUAWEI, η οποία αφουγκράζεται πλήρως τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών και τις ιδιαιτερότητες της εποχής μας. Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το νέο HUAWEI MateBook D 16, το νέο μέλος της mainstream σειράς laptops που απευθύνεται στον κάθε χρήστη για να του προσφέρει ένα απόλυτα ισορροπημένο πακέτο επιδόσεων, τεχνικών δυνατοτήτων και καλαίσθητης κατασκευής.

Ας δούμε, όμως, ποιοι λόγοι καθιστούν εξαιρετική επιλογή το HUAWEI MateBook D 16.

Σχεδιασμός – Κατασκευή – Οθόνη

Λαμβάνοντας υπόψιν τις αυξημένες ανάγκες φορητότητας σε συνδυασμό με τις υψηλές επιδόσεις, η HUAWEI έβαλε τα δυνατά της για να χωρέσει μια οθόνη 16’’ σε ένα σώμα που συνήθως συναντούσαμε στα κλασικά 15αρια laptops και ταυτόχρονα διατήρησε το πάχος και το βάρος της συσκευής σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να είναι εύκολη η μεταφορά του οπουδήποτε.

Συγκεκριμένα, το HUAWEI MateBook D 16 προσφέρει στον χρήστη την ολοκαίνουργια οθόνη HUAWEI FullView 16’’ αναλογίας 16:10 που καταλαμβάνει το 90% της πρόσοψης προκειμένου να απολαμβάνει μια χορταστική εμπειρία θέασης ταινιών, videos και video games, αλλά και για να μπορεί να έχει ανοικτά ταυτόχρονα πολλά παράθυρα εφαρμογών για μέγιστη παραγωγικότητα στην εργασία ή την μελέτη. Θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια οθόνη θα μεταφραζόταν σε μια ογκώδη συσκευή, αλλά όπως προαναφέραμε, η HUAWEI κατάφερε να την χωρέσει σε ένα μεταλλικό σασί που ζυγίζει μόλις 1.7kg και έχει πάχος μόλις 18.4mm στο φαρδύτερο σημείο του! Να αναφέρουμε, επίσης, ότι παρά το μικρό πάχος ο χρήστης έχει στα χέρια του πληθώρα υποδοχών για να μην αναζητά αντάπτορες όταν θέλει να συνδέσει περιφερειακά, εξωτερικές οθόνες, ακουστικά κλπ. Αυτές είναι 1x USB-C με υποστήριξη μεταφοράς δεδομένων, φόρτιση και DisplayPort, 1x USB-C με υποστήριξη για μεταφορά δεδομένων και φόρτιση, 1x USB 3.2 Gen, 1x USB 2.0, 1x HDMI και 1x 3.5mm audio jack.

Επιπλέον, η οθόνη του HUAWEI MateBook D 16 προσφέρει ανάλυση FHD, υποστηρίζει το 100% της χρωματικής γκάμας sRGB για απόλυτα ρεαλιστικά χρώματα και είναι πιστοποιημένη από την TÜV Rheinland για προστασία των ματιών από την μπλε ακτινοβολία για μια ξεκούραστη εμπειρία χρήσης πολλών ωρών.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το HUAWEI MateBook D 16 δεν είναι απλά ένα ισχυρό laptop – κουρσούμι που αφήνεις στο σπίτι ή στο γραφείο σου, αλλά ένα πραγματικό εργαλείο που μεταφέρεις με ευκολία οπουδήποτε σαν ένας σύγχρονος ψηφιακός νομάς, καθώς και ο φορτιστής SuperCharge ισχύος 65W ζυγιζει μόλις 137gr!

Hardware – Απόδοση

Ένα laptop, όμως, δεν είναι μόνο η οθόνη και η κατασκευή. Ο σύγχρονος χρήστης απαιτεί να έχει την απαραίτητη ισχύ για να ολοκληρώνει με άνεση τις καθημερινές «αποστολές» του. Το HUAWEI MateBook D 16 τροφοδοτείται από πανίσχυρο επεξεργαστή Intel Core i7-12700H 12ης γενιάς που σχεδόν διπλασιάζει την απόδοση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραματικά την ενεργειακή κατανάλωση. Ακόμα και η έκδοση με τα 8GB μνήμης RAM (υπάρχει και με 16GB RAM) εγγυάται απρόσκοπτη λειτουργία σε βαριά σενάρια χρήσης, ενώ ο 512GB NVMe SSD προσφέρει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να μην ψάχνεις εξωτερικές λύσεις και υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης και μεταφοράς δεδομένων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να διατηρήσει την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, όσο και αν ζορίζει ο χρήστης το laptop του, χάριν στο σύστημα ψύξης HUAWEI Shark Fin Fan. Υπάρχουν, μάλιστα, δύο modes απόδοσης (Standard και Performance) που μπορεί να εναλλάσσει ο χρήστης κατά το δοκούν απελευθερώνοντας πλήρως τις δυνατότητες του HUAWEI MateBook D 16 όταν το χρειάζεται πραγματικά.

Μια νέα καινοτομία του HUAWEI MateBook D 16 είναι η τεχνολογία HUAWEI Metaline Antenna, που ενισχύει σημαντικά την ταχύτητα λήψης όταν συνδέεται το laptop σε ασύρματα δίκτυα Wi-Fi, ακόμα και όταν το σήμα τους είναι αδύναμο (π.χ. βρίσκεσαι σε μεγάλη απόσταση από το router). Αυτό μεταφράζεται σε μικρότερο latency στο gaming και εξάλειψη του buffering στις τηλεδιασκέψεις!

Σε ό,τι αφορά το πληκτρολόγιο, οι χρήστες που συνηθίζουν να γράφουν πολύ θα εκπλαγούν με την τρομερή άνεση που τους προσφέρει η σωστή απόσταση των πλήκτρων διαδρομής 1.5mm και φυσικά από το πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο που χώρεσε στην δεξιά πλευρά. Δεν λείπουν τα πολύ χρήσιμα πλήκτρα συντομεύσεων που μπορείς να προγραμματίσεις για άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές ή τις λειτουργίες που χρησιμοποιείς πιο συχνά, ενώ στο power button κρύβεται ενσωματωμένος και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για βιομετρικό ξεκλείδωμα. Εξίσου πολύ χρηστικό είναι και το μεγάλο touchpad στο κάτω μέρος.

Δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στη νέα AI webcam ανάλυσης 1080p που μετατρέπεται στο ιδανικό εργαλείο για τις τηλεδιασκέψεις. Σου προσφέρει πεντακάθαρη εικόνα, επιλογή για εικονικό background για να προστατεύεις την ιδιωτικότητα του χώρου σου, αλλά και τεχνολογίες αυτόματης προσαρμογής της γωνίας θέασης για να βρίσκεσαι πάντοτε μέσα στο κάδρο όταν κινείσαι με προσανατολισμό στα μάτια για μια πιο ζωντανή εμπειρία επικοινωνίας απέναντι στους συνομιλητές σου. Ειδικά για τις τηλεδιασκέψεις πρέπει να σταθούμε και στην διάταξη των 4 μικροφώνων που λαμβάνουν τον ήχο σφαιρικά (360°) και αναγνωρίζουν την φωνή από απόσταση έως 5 μέτρων. Χάριν στο AI Noise Cancellation φιλτράρονται και αποκόπτονται με έξυπνο τρόπο οι εξωτερικοί θόρυβοι (π.χ. ήχος πληκτρολογίου, κλήσεις, περιβάλλον), ενώ όσοι χρησιμοποιούν ακουστικά μπορούν να ενεργοποιήσουν το Personal Voice Enhancement για μια ακόμα πιο κρυστάλλινη επικοινωνία.

Super Device

Σαφέστατα είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το HUAWEI MateBook D 16 προσφέρει πληθώρα υποδοχών για την διασύνδεση με άλλες συσκευές, αλλά για ποιον λόγο να παιδεύεσαι με καλώδια όταν μπορείς να κάνεις τα πάντα πολύ πιο εύκολα; Αυτό γίνεται εφικτό χάριν στην τεχνολογία Super Device της HUAWEI!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φέρεις κοντά στο laptop τα ακουστικά, το mouse, το εξωτερικό πληκτρολόγιο, τα ηχεία κλπ. και το MateBook D 16 θα τα ανακαλύψει αυτόματα για να πραγματοποιείς την σύνδεση εύκολα και γρήγορα. Στη συνέχεια η διαχείριση όλων των συσκευών γίνεται από ένα μέρος, σαν να έχεις μια ενιαία σούπερ συσκευή!

Η εμπειρία με το Super Device απογειώνεται στην περίπτωση των smartphones και των tablets. Μόλις γίνει η ασύρματη σύνδεση με το smartphone μπορείτε να το διαχειρίζεστα πλήρως απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να επεξεργάζεστε τα αρχεία σας, να χρησιμοποιείται και να διαχειρίζεστε ταυτόχρονα έως τρία παράθυρα εφαρμογών του smartphone, να δέχεστε κλήσεις ή ακόμη και να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο και το mouse για τον έλεγχο του smartphone. Από την άλλη, το tablet μπορεί να μετατραπεί σε επιφάνεια σχεδίασης ή δεύτερη οθόνη και με την λειτουργία συνεργασίας μπορείς να μοιράζεσαι περιεχόμενο μεταξύ των δύο συσκευών μέσω drag and drop!

Επίλογος

Το HUAWEI MateBook D 16 ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι η εταιρεία επενδύει με σοβαρότητα επάνω στην ανάπτυξη συσκευών που δίνουν αξιόπιστες λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών. Ένα απόλυτα ισορροπημένο laptop από πλευράς εμφάνισης, κατασκευής, οθόνης, επιδόσεων και αυτονομίας που απευθύνεται σε όλους!

Το HUAWEI MateBook D 16 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», όπως και δεκάδες διαθέσιμα μοντέλα laptop και tablet της HUAWEI. Η HUAWEI προσφέρει στους δικαιούχους, τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία πλούσια γκάμα laptop και tablets που διαθέτει στην Ελλάδα, βρίσκοντας αυτό που τους ταιριάζει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.huaweistore.gr ή τα παρακάτω links: Facebook: HuaweimobileGR και Instagram: huaweimobilegr και Huawei Community.

https://www.youtube.com/watch?v=_33mbxdvsqU

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!





Πηγή